Asimov’un Vakıf’ı Dizi Mi Oluyor?

asimov-nolan

The Wrap’in yayınladığı habere göre HBO ve Warner Bros. TV, Asimov’un Vakıf Üçlemesi’ni dizileştirmek için bir araya geliyor.

Dizinin yapımcı ve senarist koltuğunda ise tanıdık bir isim var. Memento filmiyle en iyi özgün senaryo dalında Oscar adaylığına layık görülen, kardeşi Christopher Nolan ile birlikte Prestij, Kara Şövalye, Kara Şövalye Yükseliyor, Yıldızlararası filmlerinin senaristliğini üstlenmiş ve Person of Interest dizisinin arkasındaki beyin olan Jonathan Nolan bu zor görevi de üstlenecekmiş gibi görünüyor.

Anlatılanlara bakacak olursak hali hazırda HBO için yüksek bütçeli bilimkurgu televizyon filmi Westworld’ü hayata geçirmekle uğraşan Nolan, bir yandan da sessiz ve derinden çalışarak Vakıf’ın dizileştirilmesi için uğraşmaktaymış. Kendisinin bu planı ise ufak tefek ipuçları bir araya getirilerek ortaya döküldü.

Öncelikle, Indiewire’a verdiği bir röportajda kendisinden ‘hayranı olduğu ama insanların çok fazla tanımadığı bir bilimkurgu eseri’ söylemesi istendiğinde bakalım Jonathan Nolan neler demiş, görelim:

Asimov’un Vakıf romanlarını öyle böyle sevmiyorum. Kesinlikle fazla bilinmiyor değiller; ama şahsen tüm herkesin okumaktan fayda göreceği kitaplar olduğunu düşünmekteyim. Acayip devasa bir etki alanı olan kitaplar bunlar; bir çok taklit edeni var ve birçoğu da bu kitaplardan ilham aldı, esinlendi; ama gidin ve ‘bu’ kitapları okuyun derim. Ve bu kitaplar öyle fikirler barındırıyor ki saçınıza alev aldırır.”

VakifVakıf projesiyle ilgili bir başka gerçek de şu: Sony Pictures, Vakıf’ın haklarını 2009 yılında eline almıştı ve projenin yönetmen ve yapımcı koltuğuna Roland Emmerich’i getirmişti. Bundan iki sene sonrasında ise stüdyo, kitapları uyarlaması için Dante Harper’ı projeye dahil etti. Vakıf projesi hayata geçmeyi başaramadı; fakat HBO ciddi meblağlar ödeyerek Vakıf’ın haklarını bu yaz başlarında eline geçirmeyi başarmış.

HBO ve Warner Bros. TV yetkilileri konu hakkında henüz bir yorumda bulunmuş değil. Nolan’ın temsilcilerinden biri ise proje hakkında bir yorum yapması isteğine şimdilik dönmemiş gözüküyor.

Önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelerle karşılaşacağız, merakla beklemekteyiz.

Vakıf Serisi ile ilgili detaylı bilgiye forumumuzda bulunan şu bölümden ulaşabilirsiniz.