Dune’u Bu Kapakla Okumak İstemez Miydiniz?

SamWeber_Dune

Genç sanatçı Sam Weber çizdiği kapaklarla okurların aklını başından alıyor. Tor.com’un “Original Short Fiction” adı altında yayınladığı öykülere illüstrasyonlarıyla eşlik ettiği gibi, pek çok önemli eserin kapaklarında da imzası var.

Weber Folio Society için geçtiğimiz günlerde, her Dune hayranında derin bir açlık uyandıracak bir kapağa imza attı. Evet, onu hemen üstte görüyorsunuz. Sorarız size, bu nasıl bir güzelliktir? Bizim neyimiz eksik de bu kapak sadece İngilizce baskısında çıktı? Şimdi kendimizi dizlerimizin üstüne atıp gece göğüne “Nedeeeeeen!” diye haykırmayıp ne edelim?

Hadi diyelim bu İngilizce baskıyı aldık, ya kargo parası? Onu geçtik, o dağlara tepelere tırmanan dolar ne olacak?

vader

Sam Weber sadece Dune ile de sınırlı kalmış bir isim değil. Zaman Çarkı’nın e-kitaplarının da kapaklarını tasarlamış, ayrıca yine Folio Society için Sineklerin Tanrısı ile Fahrenheit 451 gibi iki dev eserin yeni baskılarında tasarımını konuşturmuştur.

Dune’un bu eşsiz kapağıyla ortaya çıkışı önümüzdeki bahara denk geliyor. Kabalcı Yayınevi’ne de buradan seslenelim: Bu kapak ülke sınırlarına gelsin, bizim neyimiz eksik!

Not: Sanatçının Sineklerin Tanrısı ve Fahrenheit 451 için tasarladığı kapakları hemen aşağıda bulabilirsiniz.

FRH LTF