Beterböcek 2 İçin Hazır Mıyız?

beterbocek

Adını yeniden 3 kere söylemeye cesaretiniz var mı? Tabii ki var! 80 ve 90’ların çocukları Beterböcek’i (Beetlejuice) ve tüm o uçarılıklarını kahkahalarla hatırlamaya devam ediyor. Hem de tüm canlılığıyla!

Tim Burton denince aklınıza sayısız film gelebilir, ama Beterböcek’in yeri pek çokları için bambaşkadır. Michael Keaton ve Winona Ryder’ın harika oyunculukları, Burton’ın hiçbir tanıma sığmayan o ürkünç hayal gücüyle birleşerek ortaya harika bir görsel şölen çıkartmıştı. O dönemde birçok çocuk adını 3 kere söyleyerek gerçekten gelip gelmeyeceğini test etmiş, gelmeyince de hayal kırıklığına uğramıştı. Şimdi o çocukların hepsi birer yetişkin, fakat Tim Burton o tekrarlanan ismi yıllar sonra “gerçekten” getirmeye kararlı.

Michael Keatonın 13 Şubat’ta yaptığı bir açıklamada Burtonın da işin içinde olduğu takdirde bu projeye seve seve katılacağını söylediğini biliyoruz. Şimdiyse, aylar sonra Tim Burton ikinci filmi çekeceğini onaylıyor. Ayrıca, pek çok tanıdık yüzü de devam filminde görebileceğimize dair bazı iddialar var.

Bu iddialardan en büyüğü Winona Ryderın yapımda yer alıp almayacağıydı. Sonuçta Beterböceğimiz (Michael Keaton) varken Lydia Deetz’in (Winona Ryder) yerinde yeller esmesi korkunç bir fikir. Ancak Tim Burton, Ryder olsun ya da olmasın filmin çekileceğini söylüyor. Bununla da kalmıyor aslında. ÇünküThe Killers’ın son videosunu çekmek için Ryder ile  birlikte çalıştığı sırada onu yeniden görmenin Beterböcek’e geri dönüşü konusundaki kararına etki ettiğini de sözlerine ekliyor Burton.

“Ryder ile çalışmıştım, ama onu bir süredir görmüyordum… ve o harikaydı! Onu gördüğüm için çok mutluydum. Bu tarz şeylerin benim için bir anlamı vardır. Michael ve o… ve o karakter, onları özlemiştim. O karakterde sevdiğim tarzda bir özgürlük var.”

Hatırlar mısınız, bir de çizgi filmi çıkmıştı bu filmin? O haliyle de seyre doyamamıştık. İşte o da dönse tadından yenmez!