Vapurlar, martılar, kadınlar, denizkızları, tanrılar ve tanrıçalar… Aynı zamanda gazeteci olan Özlem Ertan’ın Müptela Yayınları’ndan çıkan ilk romanı “Âşık Kadınlar Denizhanesi”nde bunların hepsi var.
Başkahraman, yeni hayatına alışmaya çalışırken Âşık Kadınlar Denizhanesi’nin sırlarına da vâkıf olur. İstanbul ile civarında ölen kadınların son mekânı olan Âşık Kadınlar Denizhanesi, uzun zamandır, baskıcı ve acımasız bir Tanrı olan Boros tarafından yönetilmektedir. Kadınlara ve hükmü altındaki fantastik âlemde yaşayan varlıklara zulmeden diktatör Tanrı Boros, sözünden çıkan herkese ağır cezalar vermektedir.
Ancak bir gün, Âşık Kadınlar Denizhanesi’nin kadınları, güçlerini birleştirip Boros’a karşı ayaklanma kararı alır. Ne de olsa geçmişte Âşık Kadınlar Denizhanesi’nde demokratik ve adil bir yönetim bulunduğunu ve Boros’un iktidarı hile ve darbe yoluyla ele geçirip eski yöneticileri hapsettiğini öğrenmişlerdir.
Acaba, kadınlar zorbalığa karşı giriştikleri savaştan galip çıkabilecekler mi? Bunu öğrenmek ve Âşık Kadınlar Denizhanesi’nin büyülü dünyasını tanımak için Özlem Ertan’ın aynı adlı romanını okumalısınız.
Güncel göndermeler de içeren ve demokratik, adil bir sisteme ilişkin ütopik bir bakış açısı sunan “Âşık Kadınlar Denizhanesi”, hem fantastik edebiyat okurlarının hem de kadın öykülerinden hoşlananların seveceği bir çalışma. Roman, ilginç kurgusunun yanında sade ve akıcı diliyle de dikkate değer.
Yayına hazırlığını Canan Hatiboğlu’nun, kapak görselini ise Şükrü Karakoç’un hazırladığı kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.