Alfred Bester’ın Başyapıtı “Kaplan! Kaplan!” Film Mi Oluyor?

tiger tiger

Ünlü bilimkurgu yazarı Alfred Bester’ın unutulmaz kitabı Kaplan! Kaplan! sinemaya uyarlanma yolunda! Paramount Pictures’ın eserin film haklarını alma çalışmalarına başladığı konuşuluyor.

Ray Bradbury, Arthur C. Clarke, Isaac Asimov gibi isimlerle birlikte anılan, pek çok kitabı kült haline gelmiş ve bilimkurgu edebiyatına yön veren isimlerden biridir Alfred Bester. Pek çoğumuz diğer usta yazarların eserleri gibi, Bester’ın eserlerinin de sinemaya uyarlanmasını görmek isteriz. Son 50 yıl içinde pek çok kez bu konuda somut adım atılmaya çalışılmışsa da bu proje hiçbir zaman tam olarak hayata geçirilememiştir.

Kaplan! Kaplan! ın film olması yolundaki ilk büyük adımısa Paramount Pictures’dan gelecek gibi görünüyor. En azından gelen son haberler bu yönde! Eserin film haklarını alma çalışmalarına başladıkları konuşulanlar arasında. Henüz resmi bir açıklama gelmedi, ama bu söylentilerin doğru olmasını umuyoruz. Tabii hakkını en iyi şekilde vererek.

Adını William Blake’in defalarca okunsa bile eskimeyecek şaheseri “The Tyger”dan alan Kaplan! Kaplan!, aynı zamanda mükemmel bir siberpunk örneği. Başkarakterimiz Gully Foyle’un uzayda ölü bir geminin içinde sürüklenmesiyle başlıyor macera. Foyle’un sonrasında o gemiden kurtuluşu ve yüzüne işlediği kaplan desenli dövmesiyle intikam yolunda attığı her adım bilimkurgu severleri yıllarca mest etti. Kitap boyunca Monte Cristo Kontu misali bir intikam macerasına sürükledi bizleri.

Paramount Pictures’ın eserin film haklarını satın alıp almayacağı kesin değil belki, ama ihtimali bile bizleri heyecanlandırıyor doğrusu. Eğer olur da sinemaya uyarlanmasına karar verilirse umarız ki eser sinema perdesine hakkıyla yansıtılır.