George Martin, Hugo Ödülü İçin Kendi Favorilerini Açıkladı

George R.R. Martin

George R.R. Martin, geçtiğimiz günlerde blogunda önümüzdeki Hugo Ödülü için kendi adaylarını açıkladı. Listeye baktığımız zaman Martin‘in çoğu hayranıyla hemfikir olduğunu görüyoruz.

Not A Blog adlı blogunda favorilerine yer veren George R. R. Martin, Interstellar‘dan Guardias Of The Galaxy‘ye, Predestination‘dan Black Mirror‘a kadar pek çok yapımı takdirle andı. Bitmedi! En İyi Roman dalı için de konuşan Martin tüm samimiyetini ve 2014 boyunca onu etkileyen eserleri listeledi.

Hadi o listeye beraber bakalım ve Martin‘in düşüncelerini sizler için özetleyelim.

[stextbox id=”black”]En İyi Film (Uzun Metraj)

2014’ün bilimkurgu ve fantastik sineması açısından oldukça tatmin edici bir yıl olduğunu söyleyerek başlıyor usta yazar George Martin. Sonrasındaysa başlıyor filmleri listelemeye.

Guardians-of-the-Galaxy

* Guardians Of The Galaxy: Yılın en eğlenceli filmi olarak gördüğü bu yapımın oyları toplayacağına da inanıyor. Ama kişisel favorisi maalesef o değil.

interstellar

* Interstellar: İşte Martin‘in favorisi! Stanley Kubrick’in 2001: Bir Uzay Efsanesi’nden bu yana yapılmış en iyi bilimkurgu filmi olduğunu aktarıyor bizlere.

predestination

* Predestination: Bu film de Martin‘in adayları arasında. Bunun en büyük nedeniyse, filmin bilimkurgunun üç büyük isminden biri olan Robert A. Heinlein‘ın “All You Zombies”in film versiyonu olması. Heinlein’ın yaşasaydı bu filmi beğeneceğini düşündüğünü de sözlerine ekliyor. Unutmadan, Interstellar ve Guardians of the Galaxy gibi büyük yapımların yanında gözardı edilmemesini umuyor.

[stextbox id=”black”]En İyi Film (Kısa Metraj – Dizi)

Game Of Thrones‘un bir ya da birkaç bölümünün bu dalda ödül almasından mutluluk duyacağını belirtse de, 2014’ün bilimkurgu ve fantastik dizilerini de yabana atmıyor Martin. Ardından da listesini sunuyor.

doctor-who

* Doctor Who: İzleyicilerin bu kült diziyi es geçmeyeceğinin Martin de farkında.

orphan-black

* Orphan Black: Geçen yıl bu dalda aday olan Orphan Black’in bu yıl da aynı adaylığını hak ettiğini söylüyor usta yazar.

black-mirror

* Black Mirror: İngiliz yapımı sıra dışı dizinin oldukça orijinal ve şaşırtıcı olduğu konusunda Martin de bizlerle hemfikir. Eh, tekno-paranoya üzerine bu denli tüyleri diken diken eden başarılı yapım kolay çıkmıyor.

walking-dead

* The Walking Dead, Z Nation, Penny Dreadful: Korku hayranları için olmazsa olmazlar.

castle

* Castle: Geldik yazarın favorisine. Bir polisiye dizisi olmasına rağmen zaman zaman bilimkurgu sularında da gezinin bir dizi bu ve “The Time of Our Lives” adlı bölümü 2014 için Martin’in favorisi olmuş durumda.

[stextbox id=”black”]En İyi Roman

station-eleven

* Station Eleven: George Martin’in bu alanda tek isim söylemesi oldukça ilginç ve bir o kadar iştah açıcı, değil mi? Hiç tanışmadığını söylediği yazar  Emily St. John Mandel tarafından yazılmış bu eser, Martin‘e göre pek çok farklı temayı içinde barındırdığı için işleri kotaramaması gerekirken bunu oldukça iyi yapmış durumda. Uzun süre unutmayacağı bir eser olduğunu söylüyor bizlere. Yazarımız aynı zamanda kitabın son derece melankolik ama güzelce yazılmış ve harika bir biçimde hüzünlü olduğunu da sözlerine ekliyor. (E o zaman bizim dilimize de kazandırılsın! Değil mi sevgili okurlar?)

Aslında yazarın favorileri bununla kalmıyor. Onun belirttiğimiz alanlardaki kendi sözlerini ve daha fazlasını okumak için blogundaki yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bize geriye sadece bu içten yorumları ve tahtını umursamadan nasıl da her eserin hakkını verdiği için teşekkür etmek kalıyor.