The Shaman (Şaman), Trailer’ı İle Tüylerimizi Diken Diken Etti

shaman

Marco Kalantari, ismini pek duymamışızdır. Kendisi reklam filmleri çekiyor çoğunlukla, ama onlarda bile bilimkurgu ve fantastik öğelere yer veriyor. Şimdiyle karşımıza The Shaman (Şaman) adlı epik bir kısa filmle çıkmaya hazırlanıyor.

18 dakikalık bir kısa film bu, ama fragmanından gördüğümüz kadarıyla o 18 dakikanın içine sığdırılan görsel anlatı filme kıyasla daha vurucu. Bütçesi Hollywood’un uzun metrajları kadar olan The Shaman, şimdiye kadar yapılmış en epik kısa film olabilir.

the-shaman-posterPeki bizi bunca heyecanlandıran bu kısa filmin konusu nedir dersiniz?

Yıl 2204. 73 yıldır süren kabus gibi bir savaş dünyayı sallıyor. İnsanlar insanları öldürmeye devam ediyor, ancak şimdi dev metal robotlara da bel bağlamış durumdalar. Fakat her şey bununla da kalmıyor. Çünkü aynı insanoğlu şamanizmi ve büyüyü yeniden keşfetmiş durumda. Böylece her iki tarafın komutanları da bunları savaşlarında kullanmaktan çekinmiyor.

Şamanlarsa her şeyin bir ruhu olduğunun yeterince farkındalar. Tıpkı bir şamandan bekleneceği gibi. Onlar Ölüler Diyarı’nın sınırını aştıklarında işte o ruha ulaşmış oluyor. Bu da onları bu derece güçlü ve ölümcül yapan şey olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şamanlar da her insan gibi ölümlü. Bu savaşta Ölüm onlar için de kol geziyor.

Bu filmde şaman Joshua Van Kern‘i dev bir savaş robotunu dönüştürme görevinde izliyoruz. Hem de muazzam bir görsel şölen eşliğinde.

Yönetmen ve senartist Marco Kalantari bir kısaya böylesine hakkını vermesi, yapımcılar ve izleyiciler tarafından beğeniyle karşılaştığında ileride yapacağı daha büyük işler  için göz kırpar nitelikte. Hatta Whiplash‘ta olduğu gibi bu kısanında uzun metraja dönmesi için ümit veriyor.

Bunca sözden sonra sizi o bahsettiğimiz görsel şölene davet edelim şimdi. Nisan’da başlayacak Tribeca Film Festivali için hazırlanan trailer hemen aşağıda!