Bebek Groot’un Dansını Drax’tan Neden Sakladığı Ortaya Çıktı

bebek groot

Guardians of the Galaxy filminin son sahnesi bir internet fenomeni olarak yerini aldı. Şimdiyse Yönetmen Gunn, Bebek Groot’un neden o sevimli dansı Drax’tan sakladığına açıklık getirdi: Her şey kesilen bir sahne ve Drax’ın dansa tahammülsüzlüğüyle ilgili.

Filmin son karesinde Drax bıçağını temizliyor, Bebek Groot ise o bakmazken dans ediyordu. Ancak ne zaman Drax dönüp baksa, yapmakta olduğu figürü dondurarak hareketsiz kalıyor. Bu tatlılık abidesi Bebek Groot Jackson Five’ın “I Want You Back” şarkısıyla dans edişini Drax’tan neden saklıyordu peki? İşte Yönetmen James Gunn tam olarak buna cevap verdi.

Bebek Groot’un dansını saklama nedeni, Drax’ın dans etmeye karşı tahammülsüzlüğü olduğu ortaya çıktı. Ama Gunn’ın bu açıklaması Groot ile ilgili bir soru işaretini de farkında olmadan çözümlüyor.

“Büyük Groot’un Livin’ Thing eşliğinde dans ettiği bir sahne vardı, ama o sahneyi kestik. Onunkisi pek özenli bir dans da değildi. Daha çok aşağı yukarı sallanmak biçimindeydi. Drax da ona hor gören, dans ederken tam bir ezik gibi göründüğünü ima eden bir bakış atıyordu.”

Ve Gunn sözlerine Drax ile devam ediyor,

“Dans etmek Drax için gülünç bir şey. Bunu anlayabildiğini düşünmüyorum. Eğer Drax bir şehre sahip olup onun başkanı olsaydı ilk kural ’dans etmek yok’ olurdu. Ama evet, filmin sonunda, küçük Bebek Groot dans ederken ona yakalanmak istemiyor. Çünkü Drax onu öldürebilir.”

Gunn’ın bu açıklaması kafalardaki Bebek Groot gerçek Groot mu, yoksa onun bir yavrusu mu sorusuna da açıklık getirmiş oldu. Kesilen sahnede Drax, Groot’a dansı için ezik muamelesi yapıyor ve Bebek Groot da bu yüzden dansını saklıyorsa, demek ki Bebek Groot büyük Groot’un hafızasına sahip. Bu da onu bir yavru değil, Groot’un ta kendisi yapar.

Ya da şöyle mi demeliyiz?

“I am Groot!”

grootsmall