The Disciples: Uzayda Geçen Bir True Detective

disciples-header

Ünlü korku ustası yönetmen Wes Craven, bilimkurgu-korku türündeki çizgi roman serisi The Disciples’ı televizyona uyarlıyor. Peki biz uzayda geçen bir True Detective benzeri hikayeye hazır mıyız?

30 Days of Night’ın yaratıcısı Steve Niles ve çizer Christopher Mitten imzalı The Disciples, yurtdışında Black Mask Studios tarafından, ilk sayısı 27 Mayıs’ta yayınlanacak olan bilimkurgu-korku türünde bir çizgi roman serisi. Yıldızlararası çalışan bir grup özel dedektifin, Jüpiter’in uydusu olan Ganymede’e, bir tür tarikata katılmak için kaçan genç bir kızın peşine düşmesini anlatıyor. Bir Senatör tarafından kızını bulmaları için tutulan ekip, Ganymede’e gittiklerinde bir şeylerin çok ciddi biçimde yanlış işlediğine şahit olacak.

Bir süredir “uzayda geçen True Detective” olarak tanımlanan çizgi roman, daha şimdiden beklentileri bir hayli yükseltti.

Serinin yaratıcısı Steve Niles ve korku sinemasının efsane yönetmeni Wes Craven da böyle düşünüyor olmalı ki, The Disciples’ı televizyona uyarlamaya karar vermişler. Universal Cable Productions tarafından uyarlanacak dizinin çekimlerine ne zaman başlanacağı ve kast ekibi henüz netlik kazanmadı.

Dizinin sadece yapımcılığını üstlenecek olan Wes Craven’ın bu ilk TV uyarlaması değil elbette. Kariyerinde bir çok TV uyarlamasına imza atan ünlü yönetmenin özellikle 90’lı yıllarda çektiği Scream dizisi bir hayli ses getirmişti. Bakalım uzayda geçecek olan bu ürkütücü dedektiflik hikayesi başarılı olabilecek mi, ya da bir True Detective etkisi yaratabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Dizinin 2015 sonbaharında gösterilmeye başlanması planlanıyor.

Biz demeden geçmeyelim, konusu size de Leviathan Uyanıyor’u çağrıştırmadı mı?