TIE Fighter Fan Filmi Başınızı Döndürecek!

tie fighter

Bir kişinin elinden çıkan, Macross, RoboTech ve Star Wars birleşiminden oluşan bu film başınızı döndürecek!

“Ya günümüzde Japonya’dan neredeyse kaybolan, 80 animelerinin çılgın detay ve gölgelendirmesi ile çizilmiş İmparatorluk odaklı kısa bir Star Wars animasyonu olsaydı?”

Oldu…

Tie Fighter diyince aklınıza gelen ilk şey 1994 yapımı Star Wars’un en iyi oyunlarından biri olacaktır. Ancak iki gün önce Youtube’a yüklenen yukarıdaki fan filmi de aynı adı taşıyor ve bundan sonra akıllara gelecek şey bu olacak gibi.

tie-fighterFilmin sanat ve animasyon kısmı tamamen bir kişiden oluşuyor; Paul Johnson. Video açıklamasında yazdığına göre bu hikayeyi 4 yıla değer haftasonunda oluşturmuş. Ancak müzik konusunda Zak Rahman ve ses dizaynı konusunda umut vadeden ses teknisyeni Joseph Leyva’dan yardım almış.

Johson’ın DeviantArt sayfasından bu kısa filme dair “Drew Struzan gibi insanların o gerçekten şık yağlı/akrilik boyalı film posterlerinden” ilham alınmış bir poster görebilirsiniz.

Yapılan işe ve sonunda çıkan ürüne rağmen Johnson bundan para istemiyor. Diyor ki,

“Beni Patreon’dan desteklemeyin çünkü bir hesabım yok. Ve Kickstarter’ıma bağış yapmayın çünkü onlardan da yok bende. Bunun yerine, bundan keyif aldıysanız, işyerinizdeki, üniversitenizdeki, okulunuzdaki birilerine ya da herhangi bir yerde birine bir parça çikolata, meyve suyu, kola gibi bir şeyler verin. Bu onların gününü renklendirecektir. Bu kesinlikle benim günümü renklendirir.”

Ellerine sağlık, Paul Johnson! Ve iyi seyirler.