Arnold Schwarzenegger ve Onun Sıra Dışı Zombi Filmi: Maggie

maggie-header

Arnold Schwarzenneger’in yeni filmi Maggie’yi ilk duyduğunuzda “Daha fazla zombi istemiyoruz?!” diye bağırabilir ya da film hakkında biraz daha bilgi sahibi olmayı deneyebilirsiniz. Biz ikinci seçeneği tavsiye ediyoruz, çünkü bu film başka…

Zombi figürü bu aralar bir hayli revaçta. Hatta öyle ki, yürüyen ölüler temasını işleyen birden fazla film ve dizi çekiliyor yıllardır. İnsanlar hayatta kalmak uğruna başkalarını öldürüyor. Çalıyor, kaçıyor, ağlıyor… Kısacası yaşamak için her yol mübah deyip bu uğurda canla başla çırpınıyorlar. Ama gün geliyor kendi gruplarından birisi onu zombiye çevirecek olan virüsü kapıyor. Kimi saniyeler, kimiyse saatler içerisinde birer zombi oluyor. Şimdiyse can alıcı soru geliyor: Peki, onların zombi olması ailelerini, arkadaşlarını nasıl etkiliyor?

The Walking Dead’de küçük kızı dönüşüm gerçekleştirdikten sonra ondan kopamayan “Vali” karakterini görmüştük. Kızını iyileştirmek için her şeyi deniyordu. Kızını seviyordu. Şimdi bir soru daha geliyor: Dizi, bize kızı zombiye dönüştükten sonra Vali’nin durumunu anlatıyordu. Peki ya kızı değişim sürecindeyken neler yaşadı?

Yukarıdaki sorunun cevabını bize vermeyi deneyecek olan yapım Arnold Schwarzenneger’in yeni filmi “Maggie” olacak. Film, çok sevdiği kızı zombiye dönüşen bir babayı ve bu süreçte aralarında yaşanan ilişkiyi konu alıyor. Oldukça neşeli ve genç bir kız Maggie aslında. Ancak virüsü kaptıktan sonrası tam kabus. Babası, onu ailesiyle olması için eve getiriyor, ancak Maggie’nin durumu kötüleştikçe baba-kızın ilişkisi de bir sınavdan geçmeye başlıyor. Yani, karşımızda bir baba-kız ve onların arasındaki sevginin korkunç bir virüsle imtihanı var.

Schwarzenneger ise en az bizler kadar heyecanlı. Rolünü çoktan benimsemiş durumda. Filme dair sosyal medyada konuşmayı da ihmal etmemiş ve 25 Mart’ta şöyle bir tweet atmış:

Yeni filmim Maggie ile gerçekten gurur duyuyorum. Görüp görebileceğiniz en insancıl ve temelinde insan yatan zombi filmi…

Senaryosunu John Scott 3’ün yazdığı filmi Henry Hobsen yönetecek. Schwarzenneger filmde baba “Wade” karakterini canlandırırken, kızı rolünü daha önce “Zombieland” adlı parodi-komedi filminden “Little Rock” olarak tanıdığımız Abigail Breslin üstlenecek.

Zombi kıyametini evrensel bir yok oluştan öte bireysel seviyede, özellikle kişisel yakınlıklar üzerinden işleyecek olan Maggie’yi merakla bekliyoruz efendim. Filmin 8 Mayıs‘ta çıkması bekleniyor diye de hemen ekleyelim. Şimdiden iyi seyirler!

maggie