David Bowie, Dünyaya Düşen Adam’ı Baz Alan Bir Sahne Şovu Yazıyor

the-man-who-fell-to-earth

Söylenenlere göre Dawid Bowie 1976 yapımı Dünyaya Düşen Adam (The Man Who Fell to Earth) filmini baz alan bir sahne şovu üstünde çalışıyor.

Müzisyen bu filmde alkolik bir uzaylı olan Thomas Newton’ı canlandırıyordu. Birçok kez kendisinin Space Oddity’deki Major Tom olduğu düşünüldü. Dünyaya düştüğü andan itibaren başına gelmedik kalmamıştı Newton’ın. Çünkü düştüğü yer insanlığın dibiydi. Çünkü biz burada yabancıları sevmeyiz dostum.

The New York Times’a göre Bowie şu anda İrlandalı oyun yazarı Enda Walsh ile birlikte aynı hikayeyi konu alan bir sahne sovunda birlikte çalışıyorlar.

Belçikalı yönetmen Ivo van Hove tarafından yönetilecek olan yeni şov ‘Lazarus’ olarak isimlendirildi ve Bowie tarafından eski şarkıların yeniden uyarlanması ve yeni şarkılar içerecek.

New York Theater Workshop’un sanatsal yönetmeni James C. Nicola bu proje için şöyle dedi:

“Karakterler ve şarkılar ile ilgili bir oyun olacak – ben buna müzik tiyatrosu diyorum ama gerçekten neye benzeyecek bilmiyorum, sadece onların yaratıcı görüşlerine karşı inanılmaz bir güvenim var. Gerçekten çok heyecanlıyım. Bunlar oldukça farklı üç duygunun çarpışması olacak.”

Bowie için bir konuşmacı söylenenlerin gerçek olduğunu doğruladı. Temsilci aynı zamanda şovun bu yılın sonlarında açılış yapacağını da söyledi.

The Man Who Fell to Earth, 1976 yılında çıkmış ve Bowie Rip Torn, Candy Clark, Buck Henry ve Bernie Casey ile birlikte oynamıştı. Nicolas Roeg tarafından yönetilmiş film Walter Tevis tarafından yazılan 1963 yılında çıkmış romandan uyarlanmıştı.

Bu sırada David BowieChanges’ adlı singleını bu yıl 18 Nisan Record Store Day’de 7″ resimli plak olarak sınırlı sayıda piyasaya sürecek. Bowie’nin 1971 ‘Hunky Dory’ albümünden alınan parça, 1980’de Tom Verlaine’la coverladığı ‘Kingdom Come’ da 7″ clear vinyl (şeffaf plak) ile birlikte çıkacak.

ÖNERİ: Kitap geçtiğimiz aylarda Everest Yayınları etiketiyle tekrar basılmıştı. İlgili haberimiz için buraya tıklayabilirsiniz.