Interstellar Dünyasından Son Gelişmeler

interstellar-header

Nolan kardeşlerin başarılı bilimkurgu filmi Interstellar beyazperdede boy göstereli çok oluyor. Ancak filmin üzerimizde bıraktığı etkileri henüz atabilmiş değiliz! Tıpkı pek çok kült filmin başardığı gibi Interstellar da adından hala söz ettirmeye devam ediyor. İşte sizlere bu evrenle ilgili iki ilginç haber daha…

İlk haberimiz Doğan Can Gündoğdu adlı bir illüstratör hakkında. Kendisi aynı zamanda Frame Tale isimli Türk menşeli bir görsel efekt şirketinin yaratıcı yönetmeni. Warner Bros., National Geographic gibi isimlerle çalışmış olan Gündoğdu, Interstellar’ı özetleyen bir zaman çizelgesine imza attı.

Doğan Can Göndoğdu’nun tasarladığı bu grafik pek çok yabancı sitede ilgiyle karşılandı. Amerika’nın fantastik ve bilimkurgu edebiyatı devi Tor.com ve ünlü geek sitesi BoingBoing de bunu paylaşanlar arasında başı çekiyor.

Kendisine bu başarısı ve sade anlatımıyla ortaya koyduğu özet için sonsuz teşekkürler. Görselin Frame Tale’in kendi sayfasındaki haline buradan ulaşabilirsiniz.

interstellar-timeline

Dileriz daha başka pek çok alanda, yabancı dilde bir sitede oldukça tanıdık gelen isimlerle karşılaşmaya devam ederiz.

İkinci haberimizse daha farklı bir kulvardan geliyor: Filmde kullanılan robotlar hakkında.

Interstellar’daki robotlar TARS ve CASE, eminiz ki sizlerin de dikkatini bir hayli çekmiştir. Bugüne dek sinema perdesinde eşine az rastlanır türden bir tasarıma sahiptiler ve bu durum izleyicileri şaşırttığı gibi, beğenilerini kazanmasını da sağladı. Hatta şuna eminiz ki, Christopher Nolan robot tasarımlarını Kubrick’in, 2001: A Space Odysses’inden yola çıkarak kurguladı ve bir nevi ustasına selam gönderdi.

TARS ve CASE’in, Arthur Clarke’ın kült eserinden beyezperdeye uyarlanan filmdeki HAL 2000 ve Monolith’e benzemesi bir yana dursun, Interstellar hayranlarından bir girişimci TARS’ın cosplayini yaptı!

Bir robotun cosplayinin yapılmış olması ilk bakışta kulağa garip geliyor, haklısınız. Fakat bir amatörün elinden çıkan bu sıra dışı tasarım, bizlere oldukça başarılı göründü.

Dilerseniz daha fazla sözü uzatmadan sizleri bu tasarımı yapan kişinin çektiği videoya davet edelim.

Çok sevdiğimiz Interstellar’la ilgili en son gelişmeleri yine sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz!