Angelina Jolie, Captain Marvel’ı Yönetebilir

captain marvel

Captain Marvel’in sinema uyarlamasının kadrosu gün geçtikçe şekilleniyor. Marvel yetkililerinin filmin başında yönetmen olarak görmek istediği isimse Angelina Jolie.

Geçtiğimiz aylarda Marvel evrenine ilk kez bir kadın kahramanın başrol olarak dahil olacağı duyurulan film için yönetmenin de kadın olacağı söylentileri vardı. Bu isimler arasında özellikle Angelina Jolie ön plana çıkıyordu. Oscar’lı oyuncunun filmle yakından ilgilendiği biliniyordu ve nihayet Marvel cephesinden de bu isteğe bir karşılık verildi. Çünkü kulislerdeki söylentilere bakılırsa Jolie yönetmenlik koltuğuna oturacaklar arasında en güçlü isim.

Jolie ilk yönetmenlik deneyimini 2011 yılında “In the Land of Blood and Honey” (Kan ve Aşk) filminde yaşadı. Ardından geçtiğimiz yıl yayımlanan ve yapımcılığını da üstlendiği “Unbroken” (Boyun Eğmez) filmi için yönetmenlik koltuğuna oturdu. Bu yıl içinde sinemalarda olması beklenen “By the Sea” filminde de yönetmen, yapımcı ve senarist olarak yer alıyor.

angelina jolie

Bakalım oyuncu olarak yabancılık çekmese de yönetmenliğini üstleneceği bu ilk süper kahraman filminde nasıl bir performans sergileyecek? Ayrıca merak ettiğimiz diğer bir soru ise, güzel oyuncuyunun filmde rol alıp almayacağı. Sizce de bir yan rol güzel olmaz mıydı?

Marvel stüdyolarından yapılan açıklamayla birlikte, senaristlerin de kadın olacağı duyurulmuştu. 2014’ün en çok seyredilen Marvel uyarlamarından Guardians of the Galaxy/Galaksinin Koruyucuları filminin senarist koltuğunda oturan Meg LeFauve ve Nicole Perlman da filmin kadrosuna katılan diğer isimler.

Captain Marvel’ın 2018’de beyazperdede olması bekleniyor. Acaba kadın kahramanın hem başta hem de kamera arkasında olduğu bu film nasıl karşılanacak? Detaylar belli oldukça bilgilendirmeye devam edeceğiz.