Batman v Superman’in “Resmi Fragmanı” İle İlgili Tüm Detaylar

batman-v-superman-logo

Batman ve Süpermen internete mağlup oldu. Önce filmin 20 saniyelik teaser trailerı çıktı ve 20 Nisan’da daha fazlasını göreceğimiz vaat edildi. Ancak aradan bir gün bile geçmeden fragmanın tamamı internete sızdırıldı! Sonunda Warner Bros da teslim oldu ve fragmanın tamamını günler önce yayınlamak zorunda kaldı.

Sizlerin de bildiği gibi cep telefonu kalitesinde ve Portekizce altyazılı olarak sızdırılan ilk fragmandan pek bir şey anlaşılmıyordu. Çünkü her şey fazlasıyla karanlıktı ve bunu sadece çekim kalitesinin kötülüğüne borçlu değildik. Çünkü o karanlık filmin geneline hâkim olacakmış gibi görünüyor.

Ama artık detayları daha net görebiliyor, hatta heyecan verici bazı minik ayrıntıları yakalayabiliyoruz. Hem de ne ayrıntılar! Anlaşılan Zack Snyder bizi hiç beklemediğimiz bir yerden vuracak!

Yalnız sizleri bu noktada uyarayım, haberin bundan sonrası film hakkında birkaç isabetli tahmin içerecek. Tam olarak spoiler sayılmazlar ama film çıkana kadar hiçbir şey bilmek istemiyorsanız bu noktadan sonra okumayı bırakıp direkt videoya geçmenizi tavsiye ederim. Hatta şimdiye dek izlemediyseniz bir koşu aşağıdan izleyip gelin, bekliyoruz!

İzlediniz mi? Başlayalım öyleyse!

Fragmanın başlamasıyla birlikte Süperman hakkında çeşitli yorumlarda bulunan insanların konuşmalarını duyuyoruz. Kimi onu savunuyor, kimiyse insanlık için bir tehdit oluşturduğunu iddia ediyor. Aralarında elbetteki Lex Luthor da var. İnsanların Süpermen’e bir kurtarıcı, hatta bir tür tanrı gözüyle baktığını anlamamızı sağlayan birkaç kare geliyor ardından.

batman-v-superman-1

Daha sonra devasa bir Süpermen heykelinin göğsüne yazılmış “False God” (Sahte Tanrı) ibaresiyle karşılaşıyoruz. Peki bu ne demek? Evet… Karşımızda bir Justice League filmi falan yok; bu düpedüz Injustice: Gods Among Us! İkna olmadınız mı? O hâlde 0:40’ncı saniyede Süpermen’in önünde diz çöken ve omuzlarında “House Of El” sembolünü taşıyan askerlere bir bakın.

batman-v-superman-2

Ama sürprizler bununla da sınırlı kalmıyor! Çünkü bu filmin bir de ikinci başkarakteri, kara şövalyemiz Batman var elbette. Ne ilginç ve heyecan vericidir ki kendisini kostümüne uzun uzun bakar ve sanki onu bir süredir giymemiş gibi düşünürken görüyoruz. Üstelik baktığı da öyle sıradan bir Batman kostümü falan değil, Dark Knight Returns’deki kostüm bu!

batman-v-superman-3

Bu esnada Alfred de arka plandan büyük gücün bazen insanları nasıl yozlaştırabileceğiyle ilgili veciz sözleri çalınıyor kulaklarımıza. Bruce Wayne’in şakaklarındaki kır saçlarsa gözümüzden kaçmıyor elbette… Bu da bize emekliliğe ayrılmış, ancak Süpermen’i durdurmak için geri dönmeye mecbur olan bir Batman’le karşılaşabileceğimizin sinyallerini veriyor. İkilinin kapışmaya hazırlanma sahnesi de direkt olarak o efsanevi çizgi-romana bir saygı duruşu gibi.

batman-v-superman-4

Peki şimdiye dek tanıtılan diğer karakterler işin içine nasıl girecek? Batman ve Süpermen’in kapışması nasıl sona erecek? Injustice gibi bitmek bilmeyen acımasız bir çatışma mı yoksa Dark Knight Rises gibi daha duygusal bir hikâye mi göreceğiz? Ve en önemlisi… Lex Luthor ağzının payını alacak mı? Hepsinin cevabı 2016’da…