Jules Verne’in Hiç Okumadığımız Öyküleri Türkçede

jules verne oykuler

Jules Verne… Ölümsüz usta. Dünyanın görüp göreceği en büyük yazarlardan biri. Onun gibisi bir daha dünyaya gelir mi bilinmez. Onun hikayeleri ile büyüyen nesiller, onun hatırasına çok iyi sahip çıkıyorlar şüphesiz. O büyüyen nesillerden doğan günümüz çocukları dahi Jules Verne sayesinde okumayı seviyorlar, ki bu harikulade bir olay.

Haberimizin başlığından da anlaşıldığı üzere, sizlere büyük bir müjde getirdik. Çünkü biliyoruz ki hepinizin yolu günün birinde Jules Verne‘den geçti. Ustanın daha önce ülkemizde yayımlanmamış birçok öyküsünü kapsayan 3 ciltlik bir dizi ayağının tozuyla raflara indi!

Elma Yayınevi, tüm Jules Verne severlerin ayaklarını yerden kesecek denli etkileyici bir işe imza attı ve toplamda 22 hikayeyi “Jules Verne Öyküleri” adlı bir dizide üçleme haline getirdi. Bazılarını İthaki‘nin “Jules Verne Kitaplığı” dizisinde okuma fırsatı bulduğumuz hikayelerin arasında hiç bilmediğimiz, oldukça sıra dışı öyküler de mevcut! Ve işte bizleri asıl heyecanlandıran da onlar…

Serinin birinci kitabı olan “Jules Verne Öyküleri 1“de, Doktor Ox‘un çılgın fantezilerini, Martin Paz‘ın dramatik öyküsünü, akıl almaz Gil Braltar‘ı ve daha birçok ilginç öyküyü zevkle okuyacaksınız.

Öyküler 1’deki 7 Öykünün İsimleri:

  1. jules-verne-oykuler-1Gil Braltar
  2. Buzlar Arasında Geçirilen Bir Kış Mevsimi
  3. Doktor Ox’un Bir Fantezisi
  4. Havada Bir Facia
  5. Pierre – Jean
  6. Frritt – Flacc
  7. Martin Paz

Serinin ikinci kitabında, Saatçi Zacharius Usta ile şaşırırken, isyancı tayfalarla bilinmedik diyarlara gideceksiniz. Marki Anselme des Tilleuls’ün Evliliği ve Ablukadan Zorla Geçiş, bir taraftan sizi gülümsetirken diğer taraftan bir genç kızın cesaret öyküsüne tanık olacaksınız.

Öyküler 2’deki 8 Öykünün İsimleri:

  1. jules-verne-oykuler-2Saatçi Zacharius Usta
  2. Marki Anseime des Tilleuis’ün Evliliği
  3. Meksika’da Bir Facia
  4. 2000 Yılında Amiens
  5. Avda On Saat
  6. Bounty İsyancıları
  7. 2890’da Bir Amerikan Gazetecisinin Günü
  8. Ablukadan Zorla Geçiş

Serinin üçüncü kitabında ise, “Küçük İrlandalı“nın cesaret dolu maceralarına, Sahra’daki gizli şehrin esrarına, Hindistan’daki, Kongo’daki serüvenlere ve daha birçok sıra dışı hayata tanık olacaksınız.

Öyküler 3’teki 7 Öykünün İsimleri:

  1. jules-verne-oykuler-3Küçük İrlandalı
  2. Jededias Jamet veya Bir Mirasın Hikayesi
  3. Dönüşü Olmayan Nehir
  4. Sahra’daki Gizli Şehir
  5. Hindistan’da Yolculuk
  6. San Carlos
  7. Kongo Gezisi

Hayalleri seneler sonra gerçeğe dönüşen “Bilim Falcısı” her eserinde yaptığı gibi bu öyküleriyle de okurunu şaşırtmayı, heyecanlandırmayı ve hatta hüzünlendirmeyi başarıyor. Her bir eseri bir dünya klasiği olan Jules Verne‘nin hayal dünyasına yine, yeniden girmek için çok ideal bir fırsat sunuyor bizlere Elma Yayınevi.

Peki bizler bu fırsatı geri mi tepeceğiz? Kesinlikle hayır. En kısa sürede kitapları edinip, Verne‘in eşsiz hayal dünyasında kaybolmak daha mantıklı geliyor çünkü bize. Size de mi öyle? Büyük tesadüf doğrusu!

Sevgi Şen‘in çevirisi ve Elma Yayınevi etiketi ile raflardaki yerini almaya başlayan kitaplardan ilkinin künye bilgilerine buradan, ikincisine buradan, üçünsüne ise buradan ulaşabilirsiniz.

Jules Verne’li günler dileriz.