“O” Filmine Dair Yepyeni Detaylar

pennywise-header

Stephen King’in en başarılı eserlerinden biri sayılan ve dehşetengiz palyaçomuz Pennywise’ı (maalesef) hayatımızın unutulmaz bir parçası hâline getiren “O” yepyeni detaylarla karşımızda.

Geçtiğimiz ayın başlarında yeniden çekileceğini sizlere duyurduğumuzO” (It), gün geçtikçe hem kadro hem de prodüksiyon anlamında daha da somut bir hâle geliyor.

Akıllardaki en önemli soru Pennywise’ı kimin oynayacağıydı elbette. Kulislerde Mark Rylance ve Ben Mendelsohn isimleri fısıldansa da filmin yönetmeni Cary Fukunaga (True Detective) son aşamada tercihini daha genç birinden yana kullanmaya karar verdi. Ve görünüşe göre o isim Will Poulter (Labirent: Ölümcül Kaçış, Narnia Günlükleri Şafak Yıldızının Yolculuğu) olacak.

will-poulterHaberi duyar duymaz kitaba hem büyük hayranlık duyan hem de ondan ölesiye korkanların kafasında bazı soru işaretleri doğuyor, farkındayız. Ancak kulağımıza çalınan bir habere göre yönetmenin de bazı şüpheleri varmış; fakat role uygunluğunu sınamak için yapılan ses testinde Will Poulter öyle başarılı olmuş ki Fukunaga’nın tüm endişeleri bir anda silinmiş. Ek olarak Poulter’ın yüz şeklinin de bu role çok uygun olduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz. Genç oyuncu ile stüdyo arasındaki konuşmalar hâlâ devam ediyor, ama herkes bu işe neredeyse kesinleşmiş gözüyle bakıyor.

Filmle ilgili bir diğer detaysa iki kısımdan oluşacağının kesinleşmesi. Yönetmen Fukunaga, geçtiğimiz gün içerisinde kitaba son derece sadık kalacağını açıkladı ve bunu yapabilmek adına kahramanlarımızın çocukluğunun ve yetişkinliklerinin anlatılacağı kısımları iki ayrı film hâlinde sunacağını belirtti. Eh… kitap 1200 küsur sayfa olunca (kesintisiz baskısına yeni kavuştuk bildiğiniz gibi) bu da kaçınılmaz oluyor elbette.

Yeni Pennywise’la tanışma ve battaniyelerimizin altında ağlama tarihimiz şimdilik 2016 olarak gösteriliyor.