Stephen King’den Yeni Roman: “Diriliş”

dirilis-ust

Geçtiğimiz aylarda bizleri bekleyen Stephen King kitaplarına dair bir haber derlemiştik. İşte onlardan biri, “Revival” sonunda dilimize çevrildi! Diriliş adıyla sunulan kitap şu an ön siparişte.

15 Mayıs’ta kitapçılardaki yerini alması beklenen kitap özellikle sonunun sertliği açısından çok konuşuluyor. King okuyucuları için bile, şimdiye kadar onun yazdığı en dehşet verici son, olarak kabul edilen bir kitabı kuşkusuz merakla beklememek elde değil. King yayımladığı son kitaplarıyla çeşitli çevrelerden “eskisi gibi değil” tadında eleştiriler alsa da Diriliş ile bu eleştirilere tokat gibi bir yanıt vermiş gibi görünüyor.

New England’ın ufak bir kasabasında küçük bir çocuk ile kasabanın yeni rahibi arasında gizli bir takıntıyı temel alan derin bir bağ oluşur. Ancak, ailesinin başına korkunç bir felaket gelen genç rahip Tanrı’yı lanetleyerek kasabayı terk eder.

Aradan yıllar geçer. Artık bir yetişkin olan küçük çocuk, parçası olduğu rock gruplarıyla bütün ülkeyi dolaşırken eski dostu ile tekrar karşılaşır ve bu karşılaşma şeytanın bile aklına gelmeyecek bir anlaşmayla perçinlenir.

dirilisAltın Kitaplar’dan yayımlanan Diriliş’in çevirmen koltuğunda Canan Kim’i görmek eminiz birçoğunuzu rahatlatacaktır. Sıkı King okurlarının yakından tanıdığı, tanımayanların ise geçtiğimiz yıllarda kendisiyle yaptığımız şu söyleşi sayesinde tanıyabileceği Kim, Kara Kule Serisi, Mahşer gibi Stephen King’in külliyatında önemli yer tutan kitapları dilimize kazandırmasıyla biliniyor.

Diriliş’i hevesle beklerken Bay Mercedes ile başlayan Bill Hodges Üçlemesi’nin ikinci kitabı Finders Keepers’ı da merakla beklediğimizi yeniden hatırlatalım.

Kitabın künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.