Kim Stanley Robinson’dan Güzel Haberler

aurora-ksr

Hugo ve Nebula Ödüllü ünlü bilimkurgu yazarı Kim Stanley Robinson yeni romanı Aurora’nın çok yakında raflarda olacağını müjdeledi.

Türk okurlar Kim Stanley Robinson’a hep uzak kaldı maalesef. Bugüne dek sadece Mars Üçlemesi’nin ilk kitabı olan Kızıl Mars’ı ve Science In Capital üçlemesinin ilk romanı Yağmurun Kırk İşareti’ni okuyabildik. Ancak iki serinin de devamını görmek kısmet olmadı.

O nedenle Hugo, Nebula, Locus ve World Fantasy gibi önemli ödüllerin dördünü birden kucaklama başarısı göstermiş bu bilimkurgu üstadının her yeni kitap haberinde içimiz bir parça sızlar.

Robinson şimdi de yeni kitabı Aurora ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Roman, yazarın en ünlü eserlerinden biri olan 2312’den 300 yıl sonra geçiyor ve güneş sisteminin dışını ilk kez keşfe çıkan insanoğlunun başından geçen olayları konu alıyor. Bir nesil önce dünyayı terk eden bir gemi dolusu kolonici Aurora adlı bir gezegene, yeni evlerine varmak üzeredir. Ancak yazarın daha önceki kitaplarında olduğu gibi bizleri yine optimistik ve insana odaklı bir anlatım bekleyecekmiş gibi görünüyor. En azından kitabın erken bir kopyasına ulaşan okurların yorumu bu yönde. Hatta Battlestar Galactica’yla kıyaslayanlar bile var…

Bir diğer güzel haberimizse Aurora’dan önceki olayları konu alan ve bir üst paragrafta adını andığımız 2312’nin telif haklarının İthaki Yayınları’ndan alınmış olması. Çevirisine de yakın bir zamanda başlanacağı söyleniyor.

Dileriz Robinson üçüncü sıçrayışında aradığı ivmeyi ülkemizde yakalar ve diğer kitaplarına da en kısa sürede kavuşuruz.