in ,

Marvel Comics’in En Ölümcül Karakteri Kim?

Marvel Comics’in en ölümcül, en tehlikeli, en amansız karakteri sizce kim? Hulk mı? Sabretooth mu? Dr. Ahtapot mu? Cevabı sizler için çevirdiğimiz muazzam bir infografikte!

marvel ust
- Reklam -

Son yıllarda çizgi romanlarda karakterlerin ölmesine, hatta birbirlerini katletmelerine alışır olduk. Özellikle yetişkinlere yönelik içeriğin artmasıyla bu durum iyice yaygın hâle geldi. Peki Amerika’nın çizgi roman devlerinden biri olan Marvel Comics’in en ölümcül karakteri kim dersiniz?

MorphCostumes adlı internet sitesi de aynı şeyi merak etmiş olacak ki eski arşivleri karıştırmış, tüm ölümleri bir araya toplamış ve hepsini tek bir infografikte bizlere sunmuş.

Tabii bu listenin sadece Marvel’ın Earth-616 evrenini, yani ana serisini kapsadığını belirtmemiz gerek. Yani “Deadpool Marvel Evrenini Öldürüyor” gibi yan hikâyeler bu listeye dahil değil. Aksi takdirde işin içinden çıkılmazdı zaten.

- Reklam -

Bizler de Kayıp Rıhtım olarak boş durmadık, bir taraftan merhumları yâd ederken bir taraftan da bu çalışmayı sizler için çevirdik. Kendisine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Murderers of Marvel Infographic Turkish

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Tabi ki de Thanos’a Infinity Gauntlet’i Infinity Stone’lar ile donattırıp, aşkından perişan eden ama dönüp de ufak bir tebessüm bile etmeyecek kadar kezban olan Mistress Death’tir:

    -Mistress Death ne oldu?
    +Yok bir şey ben yatıyorum. ii gclr
    Mistress Death has left the chat room
    -Haydaaa! Ne yaptım ben yine? Çıldıracağım ya!

    image

  2. Avatar for UranusElcisi UranusElcisi dedi ki:

    Marvel ile ilgili okuduğum bir yazıda Marvel karakterlerinin hepsinin yaşamasının Beyonder’ın insafina kaldığı yaziyordu

  3. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    Benim bildiğim The One Above All (Hadi o klasman dışı diyelim) Beyonder ve Living Tribunal tartışmasız en güçlüleri…

  4. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Güç olarak değil de işlenen cinayetlere göre bir değerlendirme var sanırım. Lotr da Eru için ölümcül der miydik misal? Ondan The One above all ve altı isimler değilde ruh hastası katiller sıralaması gibi ele alıcaz sanırım.

  5. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    işlenen cinayetlere göre sıralama yapıldığının farkındayım. Bu yüzden konuya mesaj olarak değil @Gurlino arkadaşımızın yazdığına istinaden mesaj attım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

back to the future hoverboard

Kanadalı Alexandru Duru, Ev Yapımı Uçan Kaykayıyla Dünya Rekoru Kırdı

john scalzi

John Scalzi, Tor’la İmzaladığı Anlaşma Hakkında Kendisiyle Röportaj Yaptı