Başlat: Ready Player One’ın Yazarından Yeni Bir Kitap Geliyor

armada-ernest-cline-ust

Ülkemizde DEX Kitap tarafından yayınlanan ve fantastiğe, bilimkurguya, bilgisayar oyunlarına gönül vermiş kişiler tarafından bağırlara basılan Başlat: Ready Player One’ın yazarı Ernest Cline’dan yepyeni bir roman geliyor: Armada.

Armada tıpkı Cline’ın bir önceki (ve ilk) romanı Başlat: Ready Player One’da olduğu gibi yine 80’lerin filmlerinden, bilgisayar oyunlarından, kitaplarından ve dizilerinden pek çok referans içeren, o yıllara bir nevi saygı duruşu niteliğinde olan bir kitap. Ya da yazarın kendi deyişiyle “nerdastik” bir eser…

Hatta ve hatta o yıllarda gösterime giren ve televizyonlarımızda da birkaç kez gösterilen Son Yıldız Savaşçısı (The Last Starfighter) adlı filmi hatırlıyorsanız konusunun bile size biraz tanıdık geldiğini fark edebilirsiniz.

armada-ernest-clineBir lise öğrencisi olan Zack Lightman sınıf penceresinden dışarı bakarken bir UFO tespit eder. Daha da tuhaf olanı bakmakta olduğu uzay gemisinin her gece oynadığı bir video oyunundan, Armada adlı çok popüler bir online uçuş simülatöründen fırlamış gibi görünmesidir… ki o oyunda da oyuncular dünyayı bir uzaylı istilasından korumaktadır.

Zack kafayı üşüttüğünden emindir. Ama gördükleri çok gerçekçidir ve dünyayı çok yakında gerçekleşecek şeylerden kurtarmak için hem onun hem de dünyadaki milyonlarca oyuncunun yeteneklerine ihtiyaç duyulacaktır. Yine de yeni yoldaşlarıyla birlikte uzaylıların saldırısına hazırlanmaya çalışırken Zack çocukluğu boyunca okuyup izlediği bilimkurgu kitaplarını, TV dizilerini ve filmleri düşünmeden edememektedir. Tüm bu olanlar çok… tanıdık değil midir?

Armada önümüzdeki temmuz ayının 14’ünde yurtdışında satışa çıkmış olacak. Hatta film hakları şimdiden Universal Studios tarafından satın alınmış durumda. Bizler de yayınevlerimizin bizi bu kitaptan mahrum bırakmayacağını umuyor ve bir an önce dilimize kazandırılması için parmaklarımızı çaprazlıyoruz.

Bu arada bizler de boş durmadık ve kitabın io9.com’da yayınlanan ön okumasının bir kısmını sizler için çevirdik! Kendisine ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar…