“Silo” Filminden Haber Var!

silo-nicole-perlman

Hugh Howey’nin tüm dünyayı kasıp kavuran, ülkemizde de pek çok hayranı bulunan roman “Silo” beyazperdede boy göstermeye bir adım daha yaklaştı.

Ünlü yönetmen Ridley Scott son yılların en başarılı bilimkurgu eserlerinden ikisinin telif haklarını elinde barındırıyor. Bunlardan biri çekimleri şu aralar sürmekte olan Marslı. Diğeriyse bizde yeri biraz daha özel olan Silo (Wool).

Hugh Howey’nin Kindle üzerinden kendi çabalarıyla yayınladığı post-apokaliptik romanı Silo kısa süre içerisinde âdeta patlama yapmış ve çok büyük bir başarı yakalamıştı. Hâl böyle olunca da başta Ridley Scott olmak üzere pek çok film yapımcısının dikkatini çekmişti. Scott filmin haklarını 2012 yılında satın almasına rağmen aradan geçen bunca yıla rağmen kendisinden bir türlü somut bir haber alamıyorduk. Hatta daha sonra çıkan Marslı’yı öne çekmesine şahsen biraz bozulmuştum, ne yalan söyleyeyim.

Ancak geç olsun da güç olmasın derler ya… aynı anda bir değil, iki güzel gelişme yaşandı Silo’yla ilgili. The Wrap’in haberine göre The Guardians Of The Galaxy’nin başarılı senaristi Nicole Perlman filmin senaryosunu baştan yazmak için 20th Century Fox’la anlaştı! Hatırlayacağınız üzere kendisi aynı zamanda Ms. Marvel filminin senaristliğine de getirilmişti. Böylece uzun zamandır merakla beklediğimiz film de gerçek olmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

Dilimize MonokL Yayınları tarafından kazandırılan Silo, Wool Serisi’nin ilk kitabı ve kıyamet sonrası bir dünyada, dünyanın nefes alınamaz bir yere dönüştüğü bir ortamda yerin altındaki bir siloda yaşayan insanların başından geçen gizemli maceraları konu alıyor. Yazar Hugh Howey yakaladığı hatırı sayılır başarının ardından Shift ve Dust adında iki kitap daha çıkararak seriyi üçleme hâline getirdi.

Hazır lafı açılmışken belirtelim, ikinci kitap olan Shift’in (Vardiya) çevirisi de tamamlandı ve yayınevi bir aksilik olmadığı takdirde kendisini eylül ayında bizlerle buluşturmayı planlıyor.

Silo hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz ilk kitabın ön okumasına buradan, yazarı Hugh Howey ile gerçekleştirdiğimiz samimi video röportajımıza da buradan ulaşabilirsiniz.