in

80’lerde Doctor Who’nun Kadın Olarak Rejenere Olması Düşünülmüş

Doctor Who pek çok kez yepyeni bir beden ve kişilikle karşımıza çıktı. Peki neden hiç kadın olmadı? Birileri bunu 80’lerde yapmak istemiş aslında.

doctor who kadin
- Reklam -
- Reklam -

Hiç merak ettiniz mi, Dr. Who neden hep karşımıza erkek olarak çıkıyor diye? Onca kişilik ve beden değiştirirken neden hiç kadın olmamıştı sahi? Ama durun, durun. Hemen sinirlenmeyin. Evet, biliyoruz, internette bu ihtimali düşündüğünde bile ağzından köpükler saçan birtakım kişiler var. Oysa internet alemi bunu tartışmadan önce bu konuyu yapımcılar düşünmüş bile.

Colin Baker’ın Doctor Who olduğu zamanlarda, dizinin yaratıcılarından Sydney Newman programın ilerleyişinden memnun değilmiş. Hatta BBC One’a yazdığı mektupta “kalitesiz” bulduğunu bile söylemiş.

- Reklam -

Aradığı farklılık ve kalite için Dr. Who’nun sıradaki rejenerasyonunu bir kadın olarak tamamlamasını değil, aynı zamanda bunun ideallerden uzak, popüler kültüre sığmayan bir kadın olmasını da istemiş. Kendisi bunu şu sözlerle açıklamış zamanında:
Hollwood’un ’Wonder Woman’ portresinden kaçınmak istiyorum, çünkü bu tarz kadın kahramanlar hatasızdır – ve kusursuz bir karakter sıkıcıdır.
Maalesef Newman’ın fikri hiç hayata geçememiş. Ama ta 80’lerde böyle bir girişim Doctor Who tarihinin en önemli yaratıcılarının birinden gelmiş.

- Reklam -

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AliCagan4235 AliCagan4235 dedi ki:

    zaten 13.doktorun kadın olmasından sonra ayatımın tramvasını yaşadım …

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bu haber eski sitede yayımlanınca da heyecanlanmıştım. Youtube üzerinden “Curse Of Fatal Death” filmini izlediğimde ve en sonunda kadın Doktor gelince de sevinmiştim ki orada da kadın oyuncu 13.Doktor idi. Ne bir üzüntü duydum ne de hayal kırıklığı. Doktor, hep Doktor olarak kalacak. Cinsiyeti önemli olmaksızın :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers ve duck tales bulusursa

Avengers ve Duck Tales Buluşursa…

Bir Ölüm - Stephen King Öyküsü

Bir Ölüm – Stephen King