Çocukluk Travmamız “Goosebumps”ın Fragmanı Yayımlandı. Korkuyoruz!

Goosebumps

Merakla beklenen Goosebumps filmine ait fragman nihayet yayımlandı.

Toplamda 62 kitaptan oluşan çocuklara yönelik bir korku serisi olan Goosebumps, çocuk edebiyatının Stephen King’i olarak anılan Amerikalı Robert Lawrence Stine tarafından kaleme alınmıştı. Seriye ait birçok kısa öykü yazmayı da ihmal etmemişti Stine. Yayınlandığı tarihten (1992) bu yana 300 milyon sattığını da söylemiş miydik?

90’ların sonlarında bir TV dizisine de kavuşan seriyi biz de o dönemin çocukları olarak ülkemizde Show TV‘de (1998) izlemiştik. Power Rangers‘tan hemen sonra, ana haberden hemen önce yayınlanan Goosebumps dizisini izlediyseniz “çocukluk travmamız” ile neyi kastettiğimizi bizce gayet iyi anlıyorsunuzdur. Sizin de kulaklarınızda o jenerik çalmaya başladı, değil mi? Gözünüzün önüne sahneler geliyor, değil mi?

Bilmeyenler için hemen Goosebumps‘ın konusuna da değinelim: Her bölümünde bir başka çocuğun ya da çocukların karşılaştıkları anormal olaylar ya da canavarlar konu edilirdi. Kitaplarda çocukların gözünden anlatıldığı gibi, dizi de yine çocukların bakış açısını temel alırdı. Ancak yazar R. L. Stine‘ın en meşhur yanı (hem dizi, hem de kitaplar) kitapların ya da bölümlerin sonlarında biz takipçilerini bir güzel ters köşe yapmasıdır. Nasıl mı? Bölüm boyunca izi sürülen, foyası ortaya çıkarılmaya çalışılan canavarların aslında aileden biri olduğu ve sizin de kardeşinizle birlikte insan değil de canavar olduğunuz gerçeği gibi. Meğer 18’inize geldiğinizde aileniz açıklayacakmış. Ve daha neler, neler!

Söylemeden geçmeyelim, ilk olarak 1995‘te, 4 sezonluk bir dizi şeklinde sevenleri ile buluşan Goosebumps, kitaplara oldukça sadık bir şekilde ilerlemiş ve çok sevilmişti. Ancak ülkemizde yalnızca 1 sezon izleyebildik ve yayından kaldırıldı.

Şimdi gelelim filme! Var mısınız eski korkularınızla yüzleşmeye? O zaman tarihler 4 Aralık 2015‘i gösterdiğinde Goosebumps ile hesaplaşma zamanı gelecek ve bunu sinemada gerçekleştireceğiz. Yönetmen koltuğunda Canavarlar Yaratıklara Karşı, Köpekbalığı Hikayesi gibi animasyonlardan tanıdığımız Rob Letterman bulunuyor. Senaryoysa Problem Çocuk, 1408 (King uyarlaması film) ve Man on the Moon gibi filmlerden tanıdığımız Scott Alexander ve onunla aynı filmlerde çalışmış olan Larry Karaszweski‘a emanet.

Kadro çok iyi değil mi yahu?

Hemen aşağıda fragmanı bulabilirsiniz. Biz de bu sırada size filmin konusundan bahsedelim, çünkü kitaplar ve dizisinden biraz farklı. Yazar R. L. Stine‘ın kız yeğeni ve bir grup arkadaşının, yazarın hayalindki canavarların oradan sızıp Greendale‘de gerçek olmaları üzerine verdikleri mücadeleyi konu edinecek. Fakat afişteki o kuklayı görmekten hiç mutlu değiliz!

Fragman hemen aşağıda! Eğer 98’de izlediğimiz dizisinin (Türkiye’de yayınlanan sezonunun) jeneriğini yad etmek isterseniz sizi şöyle alalım.