X

Stannis Baratheon’un Kaderine Yönetmeni Son Noktayı Koydu

Yayınlanan son bölümüyle olay yaratan Game of Thrones cephesinde sular durulmak bilmiyor. Bu seneki Comic-Con’a katılan dizinin yönetmeni David Nutter, herkesin kaderini merak ettiği Stannis Bratheon’un ölüm iddialarına son noktayı koydu.

Haberin buradan sonrası diziyi izlemeyenler için spoiler içerecektir.

Game of Thrones’un beşinci sezonuna veda edeli çok oldu, ama tartışmalar ve söylentiler dur durak bilmiyor. Bildiğiniz gibi dizi yayınlanan son bölümüyle oldukça kanlı bir final yapmış ve izleyenleri şoke ederek veda etmişti.

Haliyle diziyi izleyenlerin kafasında birçok soru işareti oluştu. Bunlardan en etkili olanları John Snow ve Stannis Baratheon’un ölümüydü kuşkusuz. Daha doğrusu ölüm ihtimali mi demeliydik?

John Snow’un kaderi şu an için belirsizliğini koruyor. Hayranları da onun bir şekilde geri döneceği inancını taşımakta özgürler henüz. Fakat Stannis Baratheon’un ölüm ihtimali herkes için kuşkusuz şok edici bir etki yaratmıştı, çünkü okumuş olanlar bilir, kitaplarda henüz böyle bir sahneyle karşılaşmamıştık.

“Ölme ihtimali” diyoruz, çünkü o sahneyi hatırlarsanız bize kesin bir şey göstermemişti. Brienne kılıcını tam kaldırdığında kamera başka bir sahneye geçiş yapmış, Stannis’in ölümünü tam olarak görmemiştik. Haliyle her ne kadar öldüğü düşünülse de bu doğrulanmadığı sürece yaşıyor olma ihtimali geçerli olacaktı.

Evet, Comic-Con’dan gelen son habere göre bu ihtimal ortadan kalkmış görünüyor. Dizinin “Mother’s Mercy” adlı son bölümünün yönetmeni David Nutter, geçtiğimiz günlerde Comic-Con’da yaptığı şu açıklamayla Stannis’in kaderine son noktayı koymuş oldu:

“En başından beri ve senaryonun gelişimi boyunca niyet buydu… o öldü!”

Yönetmene bu sahneyi neden tam olarak göstermedikleri sorulduğundaysa “gereksiz olurdu” diye cevaplamakla yetindi. Açıkçası ölümü kesin olacak bir karakterin bu sahnesini niye tam olarak göstermeyip kafa karışıklığına sebep olmak istediler, anlamış değiliz.

Evet, üzülerek söyleyebiliriz ki Stannis Baratheon kesin olarak öldü. Dizide bir daha kendisini görmeyeceğiz.

Bu ölümü altıncı kitapta da görüp görmeyeceğimizse henüz belli değil. Belli mi olur, sevgili George R.R. Martin belki de karakteri öldürmemeye karar verir. Neticede dizi ile kitap birbirinden bir hayli kopmaya başladı.

Fakat bu durum sizce de bazı şeylerin tadını kaçırmaya başlamadı mı?