in ,

X-Men Filmlerine Dair Bunları Biliyor muydunuz?

Satranç bilmeyen ustalar, reddedilen büyük aktörler, X-Men nedir bilmeyenler ve Mike Tyson’ın etkisi… Daha neler, neler!

X-Men Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Satranç bilmeyen ustalar, reddedilen büyük aktörler, X-Men nedir bilmeyenler ve Mike Tyson’ın etkisi… Daha neler, neler!

X-Men: Apocalypse için hazırlıklar sürüyor. Peki Apocalypse’e gelene kadar film serisinde neler yaşandığını biliyor musunuz? Hayır mı? Siz üzülmeyin, biz en şoke edici olanları sizler için derledik!

447GyC1

- Reklam -

1. Patrick Stewart X-Men’i Hiç Duymamış!

Professor Xavier’ı (Prof. X) canlandıran başarılı aktör Patrick Stewart’a rol teklif edildiğinde, kendisi The X-Files için olduğunu sanmış. Çünkü daha önce X-Men’i hiç duymamış (Bu nasıl olur?)

rSlf3DP

2. Russell Crowe, Wolverine İçin İlk Tercihmiş

Crowe, rol için o aralar pek de bilinmeyen Avustralyalı bir başka aktör Hugh Jackman’ı önermiş. Ancak Jackman’dan önce bu defa Dougray Scott (Görevimiz Tehlike) denenmiş. Fakat Dougray Scott’ın Görevimiz Tehlikle 2 ile olan anlaşmasından dolayı X-Men’e katılamamış. Böylece sıra Jackman’a gelmiş.

dV3kFyM

3. Hugh Jackman Role Mike Tyson’ı İzleyerek Hazırlanmış

Çekimler boyunca gölge boksu yapıp Mike Tyson maçlarını izleyerek kendini Logan’a (Wolverine) dönüştürmek için elinden geleni almış.

uJmcd0T

4. Kızgın Bir Wolverine Soğuk Duşla Gelir

Hugh Jackman aynı zamanda Wolverine gibi aksi ve öfkeli görünebilmek için, çekimler boyunca her sabah buz gibi suyla yıkanarak güne başlamış. (Vay!)

5. Janet Jackson Az Daha Storm Oluyormuş

Halle Berry’den önce, şarkıcı ve aktrist Janet Jackson Storm rolü için düşünülmüş. Hatta seti bile ziyaret etmiş. Fakat gelin görün ki, turnesi olduğundan dolayı rolü kabul etmemiş. Sıra da Halle Berry’e gelmiş.

SyBdo4Y

- Reklam -

6. Ian McKellen ve Patrick Stewart Satranç Oynamayı Bilmiyor

Magneto (McKellen) ve Professor X’in (Stewart) satranç oynadıkları o efsane sahneyi hatırlıyorsunuz, değil mi? Meğer ikisi de satranç oynamayı bilmiyormuş! Böylece sete oyunda usta olan bir isim oyunu öğretmek için çağrılmış.

XeEJeNu

7. James McAvoy, Professor X’in Gençliği İçin Biraz Fazla Hazırlanmış

Rol için oldukça heyecanlanan McAvoy’i sete saçlarını kazıtarak gelmiş. Ama bildiğiniz gibi, X-Men: First Class’ta henüz Xavier’ın saçları tıraşlı değildi. Hal böyle olunca peruk kullanmak zorunda kalmış.

76fQZEV

8. Sabertooth Başta Figüran Olarak Gelmiş

Bir güreşçi olan Tyler “Nitro” Mane sete figüran olarak alınmış. Ancak yönetmen Bryan Singer onu gördüğünde kararını değiştirip Sabertooth rolünü vermiş.

ZAf0eNp

9. Lenslerin Yarattığı Problemler

Tyler Mane, Sabertooth’un o siyah gözlerini veren lenslerini gözlerinde fazla uzun süre tutunca ertesi gün boyunca doğru düzgün görememiş. Bu olaydan sonra, ilk iki filmde Mystique’i oynayan Rebecca Romijn gözlerinin CGI ile sarı yapılmasını istemiş.

6dgY9a7

10. James Marden (Cyclops) Wolverine’le Göz Göze Gelebilmek İçin Fazla Kısaymış

Sorun Marden’da değil, sorun Jackman’ın fazla uzun olması. Hal böyle olunca, iki takım arkadaşı ve aynı zamanda rakip olan Cyclops ve Wolverine’in o birbirlerine öldürücü bakışlar attığı sahnelerde bir konuk yer almış. Kim mi? Daha doğrusu, ne. İşte o da bir elma kasasından başkası değil. Böylece Marden, Wolverine ile yüz yüze gelmesi gerektiği sahnelerde bir elma kasasının üstüne çıkmış.

Peki siz X-Men filmleri hakkında eğlenceli detaylar biliyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :slight_smile: Eski oyuncu seçimlerini çok daha fazla seviyorum, bence James McAvoy Profesör X rolüne hiç yakışmıyor. Oyunculuğu iyi olabilir ama yakıştıramıyorum. Yeni filmleri de facia gibi buluyorum zaten (Magneto ve birkaç mutant haricinde). Elma kasası koymaları efsane olmuş. :smiley: Ayrıca eski filmlerdeki rolleri iyi ki de bu şekilde seçmişler diyor insan izleyince. Ayrıca Patrick ve Ian’ın satranç bilmeyişi de bir hayli ilginçmiş. İnsan böyle entellektüel insanların satrancı bilmelerini bekliyor. Elinize sağlık. :blush:

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    @Firtinakiran siteye dönüşünüz hayırlı olsun diyelim mi?

    Edit: Haber bayağı eskiymiş. Yöneticiler tarafından yeniden ön plana mı çıkarıldı bilemedim.

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Haber 2015’in haberi. :slight_smile: Forum arada bir eski haberleri bir hata nedeniyle yeniymiş gibi paylaşabiliyor.

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Sonrasında farkettim :confused:

  5. Avatar for Mert Mert dedi ki:

    “Apocalypse için hazırlıklar sürüyor” dediğinde bir afalladım zaten. :joy:
    Bir de hafızam beni yanıltmıyorsa profesör x için Michael Jackson düşünülmüş diye hatırlıyorum. :thinking:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

bilimkurgu kulübü kısa öykü yarışması

Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması

amerikan vampiri inceleme

Amerikan Vampiri: King Çalıyor, Snyder Kanlı Bir Şarkı Söylüyor