Brandon Sanderson imzalı “Steelheart” Sinemaya Uyarlanıyor!

steelheart

Brandon Sanderson’un süper kahramanlara yepyeni bir bakış açısı sunan distopik eseri Steelheart, beyazperdeye uyarlanıyor. Fox, kitabın senaryolaştırılması için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Bildiğiniz üzere Brandon Sanderson’un genç-yetişkin türündeki eseri Steelheart’ı geçtiğimiz yıl bizler de Türkçe olarak okuma şansına erişmiştik.

Okuyanlar hak verecektir, Sanderson’un beyazperdeye aktarılmaya en müsait eseridir Steelheart. Kitabı bitirdikten sonra “Bundan muhteşem bir film olurdu!” diye düşünmeyen çok azdır.

SteelheartZaten bir süredir eserin Fox tarafından film haklarının satın alındığı ve yakın zamanda çalışmalara başlanacağı söylentileri geliyordu. Fakat şimdiye kadar bu konuda somut bir adım atılmamıştı.

Fox cephesinden gelen son haberlere göre ise eserin senaryosu Carter Blanchard (Independence Day 2) tarafından yazılmaya başlanmış. Film için düşünülen yönetmense Real Steel filminden aşina olduğumuz Shawn Levy. Çekimlerin ne zaman başlayacağı veya filmin vizyon tarihi gibi konularsa şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bakalım Asi’ler ile Epik’lerin destansı mücadelesini anlatan bu harika eser beyazperdeye nasıl yansıyacak, bekleyip göreceğiz.

Bu arada serinin devam kitabı Firefight’ın çıkmasını sabırsızlıkla bekleyenlere buradan güzel haberi vermiş olalım. Yayınevinden yapılan açıklamaya göre, kitabın ağustos ayı içerisinde yayınlanması planlanıyor.