Doctor Who Kitaplarına Bir Yenisi Eklendi: Trenzalore Öyküleri

trenzolare UST

11. Doktor’un maceralarında hiç anlatılmamış hikayelere denk geliyoruz!

İthaki Yayınları, Doctor Who kitaplarıyla yüzleri güldürmeyi sürdürüyor. Son olarak 11 Doktor 11 Öykü ile, bizlere farklı yazarların ve Doktorlar’ın öykülerini birleştiren harika bir antoloji sunmuştu. Şimdiyse başrolde yalnızca 11. Doktor var!

Doctor Who: Trenzalore Öyküleri’nde bizi 4 farklı yazardan çıkan, 4 farklı öykü bekliyor. Yüzyıllar boyunca Noel’i savunmuş Doktorumuzun bitmek tükenmek bilmez enerjisine ve kararlılığına şahit olacağız. Trenzalore’da toplanmış orduların yıkımına tek bir adam karşı durabiliyor ve siz onun kim olduğunu gayet iyi biliyorsunuz!

İşte kitabın tanıtım metni şu şekilde:

“Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…”

trenzolare-oykuleriÖngörüldüğü üzere, evrenin orduları Trenzalore kapılarına dayanmıştı. Gezegenin yerle bir olmasının önünde tek bir engel vardı: Doktor. Bu pejmürde adam, dokuz yüz yıl boyunca gezegeni ve üzerindeki Noel adlı ufak kasabayı kötü niyetli güçlere karşı korumuştu.O korkunç yıllarda yaşanan olayların bir kısmı kayıtlara geçti. Ancak diğer pek çok hikâye gizemini korumayı başardı. Ta ki bugüne dek…

Bu kitapta anlatılanlar, yüzyıllar boyunca Noel’in ve sakinlerinin yüzleştiği tehlikeleri savuşturan Doktor’un öykülerinden sadece birkaçı. Bu öyküler, günün sonunda dizleri titreyen canavarların ve her şeye rağmen onlara karşı duran bir adamın son anına kadar nasıl direndiğinin şimdilik elimizdeki tek kanıtı.

Ekin Odabaş’ın çevirdiği kitabın editör koltuğunda Alican Saygı Ortanca’yı görüyoruz. Siz kitabın künye bilgilerine buradan bakadurun, biz de bonus olarak size başka yerde göremeyeceğiniz bir ÖN OKUMA sunalım.

Tornavidalar hazırsa, macera bir kez daha başlasın!