Tim Burton’dan Yeni Film: “Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları”

miss-peregrine-s-home-for-peculiar-children
Tim Burton, geçtiğimiz günlerde resmi Facebook sayfasında yayınladığı görselle yeni bir uyarlama film yapacağının haberini verdi: “Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları

Amerikalı yazar Ransom Riggs’in dilimize de Sayfa6 Yayınları’nca kazandırılan gotik korku eseri, tam da Tim Burton’un bilindik tarzını rahatça işleyebileceği bir roman gibi görünüyor. Oyuncular arasında Burton’un daha önce çalıştığı Eva Green de var. Samuel L. Jackson, Kim Dickens ve Allison Janney filmin diğer dikkat çeken isimleri.

16 yaşındaki Jacob, dedesinin başına gelen felaketin ardından hiç bilmediği bir adada keşfe çıkar. Burada Bayan Peregrine’e ait bir çocuk yuvasının darmadağın olmuş kalıntılarıyla karşılaşır. Evin metruk koridorlarını, yatak odalarını araştırırken duyduğu bir sesle dehşete düşer, gördüğü şeyin peşinden koşarken birden zamanın hiç akmadığı, diğer insanların asla göremeyecekleri bir dünyaya ayak basar.

Çekimlerine Florida’da başlanan filme, Birleşik Krallık ve Belçika’da devam edildi. Filmin ülkemizde ne zaman vizyona gireceği elbette ki muamma, fakat Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları Mart 2016’da Amerika’da gösterime girecek.

Gelen filmle birlikte belki baskısına artık ulaşılamayan kitabının da yeniden basılması gündeme gelir. En azından, bizim umutlarımız o yönde. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.