Sherlock Holmes’ün 3. Filmi Ufukta Göründü!

sherlock holmes ust

2009 ve 2011 yıllarında vizyona giren 2 filmin ardından sessizliğe bürünen ve hayranlarını 4 yıllık bir bekleyişe iten Sherlock Holmes’ün 3. filmi nihayet ufukta göründü.

Yönetmenliğini Guy Ritchie’nin yaptığı ilk 2 filmin başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jude Law’ı izlemiştik hatırlayacağınız üzere. Sir Arthur Conan Doyle’un efsanevi dedektif karakteri Sherlock Holmes’a hayat veren Robert Downey Jr. kimine göre o zamana kadarki en iyi Holmes idi.

Fakat ilk filmden bir yıl sonra yayımlanmaya başlayan Sherlock dizisinde Benedict Cumberbatch rolü adeta yıkıp geçiyordu. O günden sonra hep bir karşılaştırma içinde olan bu ikiliden galip kim bilemeyeceğiz, lakin 3. film ile birlikte Sherlock Holmes’un sinema macerasının “şimdilik” sonlanacağı bizleri mutlu ediyor. En azından tamamlanmış bir üçleme elde etmiş olacağız.

Dr. John Watson rolünde ise Jude Law harikalar yaratmış ve bu ikili oldukça beğenilmişti. Rachel McAdams, Mark Strong, Jared Harris ve Stephen Fry gibi yıldız oyuncuların yardımcı rollerle karşımıza çıktığı bu iki filmin müziklerini de, en son Interstellar ile kendine bir kez daha hayran bırakan, kendi alanında “durdurulması gereken bir canavar” olarak nitelendirilen Hans Zimmer yapmıştı.

Kısa bir süre önce, yapımcı ve senarist kimliğiyle tanıdığımız, aynı zamanda ilk iki filmin yönetmen koltuğunda oturan Guy Ritchie’nin yakın dostu Lional Wigram’ın yapmış olduğu açıklama, bizlere senaryonun yazım aşamasında olduğunu söylüyor. Önceki filmlerden çok daha iyi bir senaryo yaratmak istediklerini belirten Wigram, bunun zor olduğunu ve üzerinde çok çalıştıklarını belirtiyor.

Sözlerine Jude Law ve Robert Downey Jr.’ın yeniden Holmes ve Watson rollerine bürünmek istediklerini söyleyerek devam eden Lional Wigram, önceliğin senaryo olduğunu bildirdi.

Çekimlerinin ne zaman başlayacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor şimdilik ama umarız çok yoğun tempoda çalışan Downey Jr. ve Law için gereken boşluk sağlanır ve film takvimi ön plana çekilir.

Yeni detaylar geldiğinde buradan duyurmaya devam edeceğiz.