Carl Sagan’ın Hayatı Sinemaya Aktarılıyor

carlsagan

Carl Sagan‘ın hayatının sinemaya aktarılabileceği söylentileri günden güne yayıladursun, projeye dair ilk bilgiler gelmeye başladı bile!

Kitaplarıyla, belgeselleriyle, bilimsel kuramlarıyla tanıdığımız ve sempatik tavırlarıyla herkesin çok sevdiği bir bilimadamı olan Carl Sagan‘ın o gizlerle dolu hayatını çok büyük bir ihtimalle beyazperdede izleyeceğiz.

Özellikle 1980 yılında yayımlanmaya başlayan 13 bölümlük Cosmos adlı belgeselle büyük kitlelere hitap eden bir bilimadamı haline gelen Sagan, basit ve keyifli anlatımları ile yediden yetmişe herkesi bilimle tanıştırmıştı. Onun rahat ve sakin tavırları ile bilimin aslında o kadar da karmaşık bir dal olmadığını anlamıştı izleyen herkes.

Sadece bu yönüyle bile büyük bir takdiri hak eden Carl Sagan‘ın hayatı eminiz ki birçoğunuzun ilgisini çekiyordur. Warner Bros. da öyle düşünüyor olacak ki, ünlü bilimadamının hayatını filme dönüştürme kararı almış durumda.

Carl Sagan‘ın eski eşi Ann Druyan‘ın da aralarında bulunduğu yapımcı ekibi ise şu isimlerden oluşuyor: Lynda Obst, Cate Adams, Courtenay Valenti, Rachel Abarbanell.

Hatırlayacağınız üzere Lynda Obst, Sagan‘ın aynı adlı romanından Robert Zemeckis tarafından beyazperdeye uyarlanan ve başrollerinde Matthew McConaughey ile Jodie Foster‘ı barındıran Contact‘ta ve Christopher Nolan‘ın geçen yıl büyük ses getiren başyapıtı Interstellar‘da da yapımcılar arasındaydı. Obst‘ın güven veren bir isim olduğu aşikar.

Senaryosunun ise 2012 yapımı Deadfall adlı filmden tanıdığımız Zach Dean tarafından yazılması planlanan filmde, yeri doldurulamayacak bir bilimadamı olarak düşündüğümüz Carl Sagan‘ı canlandıracak aktörü merakla bekliyoruz.

Filme dair elimizde bulunan tüm bilgiler şimdilik bunlardan ibaret. Warner Bros. tarafından yeni bilgiler paylaşıldıkça biz de buradan duyurmaya devam edeceğiz.

Heyecanlanmadık desek yalan olur!

Dip Not: Carl Sagan‘ın bilimkurgu romanı Mesaj‘ın, ülkemizde 28 yıl aradan sonra tekrar basıldığını hatırlatalım. Konuyla ilgili haberimiz için buraya tıklayabilirsiniz.