Doctor Who: Siluet, Eylülde İthaki’de!

dr-who-siluet-ust

İthaki Yayınları, Doctor Who kitaplarını Türkçeye kazandırmaya devam ediyor.

Bir süredir, belirli aralıklarla, çeşitli Doctor Who kitaplarını yayımlayan İthaki, Whovianlar‘ı sevindirmeye devam ediyor. Sıradaki Doctor Who kitabının ismi ise “Siluet“.

Yayınevinin editörü Alican Saygı Ortanca‘nın, Facebook üzerinden paylaştığı şu bilgide, Justin Richards tarafından kaleme alınan bu yeni Doctor Who kitabının, yeni sezonda, yani eylül ayında İthaki raflarında boy göstereceğini görüyoruz.

Orjinal adı “Silhouette” olan kitaptan gelen ilk alıntıyı da hemen sizlerle paylaşalım:

Hapworth aceleyle odasına dalmıştı bile. Carlisle onu geniş odanın içine kadar takip etti. Her duvarda tavandan yere kadar sıralanmış kitaplıklar, yalnız bir duvarda büyükçe bir pencereyle rafların arasından çıkarak odaya hafif bir aydınlık yayan gaz lambaları tarafından bölünüyordu.

siluet-doctor-who-justin-richardsOdanın ortasında büyük bir Dünya modeli vardı. Bir tarafında Hapworth’ün çalışma masası duruyordu, diğer tarafında ise küçük bir masada içki sürahisi ve bardakları vardı. Hapworth doğruca çalışma masasına yöneldi, kalemiyle mürekkebini almadan önce tablasından bir kâğıt çıkarıp sümenin üstüne yerleştirdi.

“Efendim?” diye hatırlattı Carlisle. “İletmemi arzu ettiğiniz mektup? Kimin için?”

Hapworth şöyle bir baktı. Bakışları gölgelenmiş, yanakları çökmüştü; kalemi tutmaya çalışan parmakları titriyordu. “Kime olacak, Meşhur Dedektif’e tabii ki. Madam Vastra’ya.”

Doctor Who‘nun 12. Doctor‘u ile ilgili olan kitap, ülkemizde dizinin 9. sezonuyla eş zamanlı olarak çıkmış olacak. Bilindiği üzere, yeni sezonuna çok az bir süre kalan Doctor Who‘nun hayranları, böylelikle çifte sevinç yaşamış olacaklar.

İthaki Yayınları‘ndan daha önce çıkan Doctor Who kitapları ise sırasıyla şunlar: Doctor Who: Shada, Doctor Who: 11 Doctor 11 Öykü ve Doctor Who: Trenzalore Öyküleri. Siluet ile birlikte raflarınızda bir kitaplık yer daha açmanız gerekecek sevgili Doctor severler.

Hatta sizlere ufak bir müjde: İthaki‘nin yayımlayacağı son Doctor Who kitabı bu olmayacak! Yenileri gelecek, çok daha fazlası…

Son olarak, Siluet‘in kapak sloganını da eklemekte yarar var:

“Herkes bir silah olabilir.”