in

Star Wars Filmlerinin Şiirselliğine Tanık Olun!

Hayran yapımı bir video Star Wars filmlerinin şiirselliğini gözler önüne seriyor.

Star Wars Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: The Force Awakens’ın vizyona girmesi yakınken sizler de ilk altı filmi tekrar izlediniz mi? Belki altı filmin tamamını değil ama orijinal üçlemeyi bir çoğunuz tekrar izlemiştir. (Belki bir de Revenge of the Sith…) Peki son üçlemeyi görmezden gelip lanetler ettiğimiz George Lucas’ın bu galaktik uygarlığı kurarken ne kadar ince bir iş ortaya çıkardığını gözden kaçırdığımızı düşünmüş müydünüz hiç?

Son üçlemeyle ilgili ağzınıza geleni sayabilirsiniz ancak George Lucas hakikaten de bunlarla güzel bir şey başarmış. Tamam, güzel olan şey oyunculuk olmayabilir (Ewan McGregor hariç, o adam Phantom Menace’de bile harikaydı), efektler de olmayabilir. Ancak Episode I, II ve III’ü yaparken, tarihin jenerasyonlar boyunca nasıl tekrar ettiğini gösterebilmek için orijinal üçlemeden bir şeyler yansıtmanın yolunu bulmuş Lucas.

Aslına bakarsanız videonun başında da görebileceğiniz gibi yeni üçlemelerden birinin kamera arkası görüntüsünde Lucas bizlere gayesinin ne kadar açık olduğunu şu sözlerle göstermiş:

- Reklam -

“Her şeyin nereye gideceğinin yankısını görebilirsiniz; şiir gibidir, o nedenle kafiye oluşturuyorlar.”

Pablo Fernandez Eyre adlı bir Star Wars hayranı, tüm filmlerin bir arada gösterildiği bir video hazırlayarak her filmin birbiriyle ne kadar da uyumlu olduğunu göstermiş bizlere; bazıları gizlice, bazıları oldukça açık. Ve sayıları çok fazla. Bazılarını hiç bir Star Wars hayranının fark ettiğini düşünmüyorum. Kathleen Kennedy ve J.J. Abrams’ın bu uyumu aynı biçimde sürdürüp sürdürmeyeceğini bilemiyoruz ancak bunu yaptıklarını görmek eğlenceli olurdu. The Force Awakens da mı kahramanlarımızın kutlandığı bir sahneyle bitecek acaba?

Bu uyumlu desenin süreceğini söyleyen kanıtlar var gibi görünüyor. “Force Awakens” ismini A New Hope ve Phantom Menace ile bağdaştırabiliyoruz mesela. Acaba Episode VIII de The Empire Strikes Back ve Attack of the Clones gibi daha çok aksiyona bağlı bir isme mi sahip olacak? Zamanla göreceğiz, fakat Lucas’ın ilk üçlemeyle başlattığı bu geleneğin devam etmesini ve tüm serinin aynı tınıya sahip olmasını gerçekten umuyorum.

- Reklam -

Şimdilik sizi Pablo Fernandez Eyre’in videosuyla baş başa bırakalım. Buyrun efendim, iyi seyirler!

(Mendillerinizi hazırlamak isteyebilirsiniz sevgili hayranlar…)

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jason Momoa Aquaman Rolu

Jason Momoa, Kendisine Yapılan “Aquaman” Şakalarına Cevap Verdi

Potter Ailesi - J.K. Rowling

Potter Ailesi Hakkında Her Şey