in ,

Superbet: Muhteşem Bir Süper Kahraman Alfabesi

Süper kahramanlar bugüne kadar birçok esere ilham oldu. Ancak ilk defa bir alfabenin harfleri çizgi roman diyarlarına açılıyor.

Superbet - Süper Kahramanlar İsimleri Alfabe
- Reklam -
- Reklam -

Süper kahramanlar şimdiye dek sayısız şeye ilham kaynağı oldu ama böylesini daha önce hiç görmemiştik, daha doğrusu bu denli etkileyici olanını.

Simon Koay adlı Avustralyalı bir illüstrasyon sanatçısı, alfabenin harflerini kullanarak Superbet (Süperbe) adını verdiği çok özel bir süper kahraman tasarımı ortaya çıkarttı. Kendisi yaptığı işi şu sözlerle tanımlıyor:

“Superbet, herkesin favori süper kahramanları ile süper kötülerinin alfabenin bir harfi olarak yeniden hayal edildiği tipografik bir keşif. Her harf, kahramanların isimlerinin ilk harfinden ilham alınarak oluşturuldu.”

- Reklam -

Simon Koay’ın çalışmasında her harf tipografik açıdan bir süper kahramanın ruhunu yansıtmayı hedefliyor.

Superbet: Süper Kahraman İsimleri Alfabe Tipografisi ile Hazırlandı

Superbet - Süper Kahramanlar İsimleri Alfabe Tasarımı

Görsellerde yer alan karakterler arasında tanımadıklarınız olursa diye, aşağıdaki listede sırasıyla süper kahraman karakter isimlerine yer veriyoruz:

- Reklam -

(A) Captain America, (B) Batman, (C) Cyclops, (D) Daredevil, (E)  Elektra, (F) Flash, (G) Ghost Rider, (H) Hulk, (I) Iron Man, (J) Joker, (K) Killer Croc, (L) Loki, (M) Mystique, (N) Nightcrawler, (O) Omega Red, (P) Poison Ivy, (Q) Quicksilver, (R) Riddler, (S) Spiderman, (T) Two-Face, (U) Ultron, (V) Venom, (W) Wolverine, (X) Professor X, (Y) Yellowjacket, (Z) Zatanna

Simon Koay Kimdir?

Çoğunlukla sanat yönetmeni kimliği ile tanınan Simon Koay, illüstratör ve tasarımcı olarak da çalışmalara imza atıyor. Yeni Zelanda’da yetişen Koay, 2005 yılında Auckland Teknoloji Üniversitesi’nde Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Dijital tasarım ve animasyon işleriyle uğraştı. Çeşitli ödüllere layık görüldü. Superbet serisi, dünya çapında büyük ilgi gördü.

Sizin süper kahraman isimleri için tipografi önerileriniz var mı? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Simon Koay

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

J.K. Rowling Harry Potter Sırları

Rowling’in Şimdiye Dek Açıkladığı 17 Harry Potter Sırrı

Çığırından Çıkan Zamanlar

Çığırından Çıkan Zamanlar