“Cinnet” Filminin Meşhur Oteli Korku Müzesine Dönüştürülüyor

jack-nicholson-the-shining

Stanley Kubrick’in 1980 yılında Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlayarak çektiği Cinnet filmindeki meşhur otel bundan böyle ziyaretçilerine müze olarak hizmet verecek.

“Here is Johnny!” Jack Nicholson’ın baltayla banyoya girmeye çalıştığı ve kafasını kapıdaki yarıktan sokup da telaffuz ettiği bu cümleyi kim unutabilir ki? Gösterime girdiği ilk yıllarda eleştirmenler tarafından yerden yere vurulan, bugünlerdeyse kült klasik olarak kabul edilen bir filmdi Cinnet (The Shining). Her hâlükârda çekimlerinin gerçekleştirildiği otele çok büyük bir ün kazandırdı.

Son üç yıldır Stanley Film Festivali’ne ev sahipliği yapan otel çok yakında yıl boyunca ziyaret edilebilecek bir korku filmi müzesine dönüştürülecek. Hatta çalışmalara şimdiden başlanmış The Walking Dead dizisinin yaratıcılarından Charlie Adlard, efsanevi özel efekt tasarımcısı Rick Baker (Men In Black, X-Men) ve korku edebiyatının yeni ustalarından Clive Barker daha şimdiden müzede sergilenebilecek korku materyalleri ve film ekipmanlarını otele bağışladı bile!

Müzeyi kuran ekipteki isimler de bir o kadar etkileyici: Elijah Wood, Simon Pegg, George A. Romero, Mick Garris, Josh Waller ve Daniel Noah. Elijah Wood müze çalışmalarıyla ilgili verdiği bir demeçte şu sözleri sarf etti:

Tüm yıl boyunca düzenli olarak ziyaret edebileceğimiz ve dünyanın dörtbir yanındaki korku filmi hayranlarıyla kutlama yapabileceğimiz bir evimizin olmasını çok isterim. Korku sinemasını bir sanat dalı olarak anmak için Stanley Oteli’nden daha iyi bir kalıcı mekân olamaz. Sanki bu iş için inşa edilmiş.

109 yaşındaki otelin yakın zamanda müzeye çevrilmesi planlanıyor. Olur da yolunuz günün birinde Colorado’ya düşerse müze sanıp da kanmayın. Her an bir yerlerden baltalı bir adam fırlayıp üzerinize atılabilir.