Gülşah Elikbank’ın Yeni Romanı Tüyap’ta Çıkıyor

yalancilar-ve-sevgililer-ust

Medusa’nın Pusulası, Uykusuzlar, Aşkın Gölgesi ve Günebakan Üçlemesi gibi başarılı kitaplarıyla tanıdığımız fantazya yazarı Gülşah Elikbank’ın sıradaki kitabının ismi “Yalancılar ve Sevgililer.”

Gülşah Elikbank’ın yeni kitabı ilk olarak İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze iyinin ve kötünün, gerçekler ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanmamış aşkların peşinde okurun tarihin derinlerine sürükleyen kitabın konusu ise şöyle:

Genç yalancilar-ve-sevgililer-gulsah-elikbankbir kız, hayatının normal akışını tamamen değiştiren, garip bir mühür taşıyan elyazması bir mektup alır. Mekupta Romanya’ya giderse kayıp amcasının izini sürebileceği ima edilerek “Şeytanın oğlu intikam için geliyor. Bir şeyler yapmak zorundasın Maya.” denmektedir. Şaşırtıcı olan, tarihin en eli kanlı zorbası Kazıklı Voyvoda’nın, diğer adıyla Kont Drakula’nın genç kızın amcasıyla birlikte anılmasıdır.

Mektuplar gelmeye devam eder, gelen her mektup genç kızın kafasını kurcalayan sorulara cevap vermek yerine, hem Drakula’nın heyetini hem de kendi çevresine örülmüş yalanlar ağını ortaya serer. İstanbul’da başlayıp Romanya’da devam eden ve beklenmedik bir aşka da yol açan bu serüven, Drakula’nın geri döndüğü söylentileriyle daha da tehlikeli hale gelecektir.

Elikbank’ın bu romanının tıpkı Uykusuzlar’da olduğu gibi uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını belirtmekte yarar var.

İthaki Yayınları’ndan Kırmızı Kedi Yayınları’na transfer olan Gülşah Elikbank’ın romanının çıkmasına çok az bir süre kaldı. Ayrıca 8 Kasım’da yayınevinin standında kitabı yazarına imzalatabileceğinizi de hatırlatalım.

Kayıp Rıhtım olarak Gülşah Elikbank’ı yeni romanı için tebrik ediyor ve başarılı bir satış grafiğine sahip olmasını temenni ediyoruz.