Yeni Bir Kıyamet Kitabı Geliyor: “Yeraltı”

yeralti-ust

Klostrofobik atmosferiyle yepyeni bir kıyamet kurgusu geliyor.

S.L. Grey, aslında tıpkı Enginlik Serisi’nin yazarı James S.A. Corey gibi iki yazarlı bir takımın ortak adı. Sarah Lotz ve Louis Greenberg’ün ortak çalışmaları olan kitapları bu mahlasla yayınlanıyor. Sarah Lotz, hem bir suç romanları yazarı hem de zombi fanatiği ve kızıyla birlikte genç-yetişkin okurlar için tasarladığı Deadlands adında bir zombi kitap serisi mevcut.

Louis Greenberg ise hem bir yazar hem de editör. Kendisinin en ilginç yanı vampir kurguları üzerine master’ı ve dini post-apokaliptik kurgular üzerineyse doktoraya sahip olması. Bu çok iddialı değil mi yahu?

İşte bu iki yazarın ortak ürünlerinden olan Yeraltı, bizlere şunları vadediyor:

yeraltiDünyanın birçok bölgesini kasıp kavuran öldürücü bir grip virüsü ABD’nin kapılarına dayanmıştır. Kıyametin zaten bir gün gelip kendilerini bulacağını düşünen zengin ve paranoyak bir grup aile, çok önceden satın aldıkları “güvenli” limanlarına ulaşmıştır. Dış dünyayla hiçbir bağı olmayan, virüs, deprem ya da nükleer sızıntıya karşı korunaklı bu yer, toprağın metrelerce altında, lüks ve konforlu dairelerden oluşan “Özel Yer” adında bir sığınaktır. Kapılar kilitlenir, yeraltında yaşam başlar; fakat birkaç gün sonra içlerinden birinin cesedi bulunur. Yoksa hayatta kalmak adına en büyük tehdit aslında yeryüzünde değil de yeraltında mıdır? Yeraltı yüksek tempolu, keskin dönemeçlerle dolu, etkileyici bir gerilim romanı.

Altın Kitaplar tarafından bizlerle buluşturulan kitabın çevirisini Mehmet Gürsel üstlenmiş. Okurlarca klostorofobik kıyamet olarak tanımlanan kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Unutmadan söyleyelim, şu anda ön siparişte olan kitabın piyasaya çıkış tarihi 20 Kasım.