“Metis Bilimkurgu Dizisi” Projemiz Yayında!

metis-bilimkurgu-dizisi

90’lı yıllara damgasını vuran 33 kitaplık Metis Bilimkurgu Dizisi tüm kitapları ile Kayıp Rıhtım’da!

Metis Yayınevi’nin Bülent Somay önderliğinde Haziran 1995’te başlatıp, Mayıs 2002’de sona erdirdiği bilimkurgu kitaplarından oluşan dizisini çoğunuz biliyorsunuzdur. Dünyaca ünlü bilimkurgu yazarlarını bir araya getiren bu dizi, yayımlandığı dönemde çok fazla popüler olamamış ve hatta Metis‘i zarara uğratmıştır.

Günümüzde ise neredeyse tüm kitapları en çok arananlar listelerinin başında yer almakta ve zamanındaki değerinin mislice fazlasına satılmaktadır. Kısaca, basıldığı dönemden çok sonra rağbet gören bu serinin tamamını edinmek dünyanın en zor şeylerinden biri haline gelmiştir.

Kimler yoktur ki bu dizide? Philip K. Dick, Robert A. Heinlein, Ursula K. Le Guin, Harry Harrison, Poul Anderson, Robert Sheckley gibi bilimkurgu edebiyatının en önemli isimleri başta olmak üzere, birçok yazar Türk okuruyla buluşmuştur. Ve hatta içlerinde tüm bu saydığımız yazarlarla boy ölçüşebilecek denli iyi öykülerin yer aldığı bir de Türk yazar mevcuttur dizide: Son Tiryaki adlı kitabıyla Müfit Özdeş.

İşte size bulmanın epey güçleştiği bu dizinin kitaplarını tıpkı 2012 yılında Baskan Kurgu-Bilim’de olduğu gibi, tek bir çatı altında topluyoruz. Seriyi çıkış sırasına göre dizerek, kapak fotoğrafları, künye bilgileri ve tanıtım yazılarını da ekleyerek ortaya böyle bir liste çıkardık.

Bahri Doğukan Şahin’in giriş yazısı ile katkıda bulunduğu mini projemize ulaşmanız için BURAYA tıklamanız yeterli. Çoğu künyede kitaplarla alakalı yazılan incelemelere de ulaşabilirsiniz. Umuyoruz kitapları edinmeye çalışan veya dizide hangi eserlerin bulunduğunu merak eden okurlarımız için kaynak niteliğinde olacaktır.

Nice bilimkurguyla dolu günler dileriz.