Victor Frankenstein Filminden Heyecan Verici Bir Fragman

victor-frankenstein

Daniel Radcliffe ve James McAvoy’un başrollerini paylaştığı Victor Frankenstein için hem filme hem de sahne arkasına göz atabildiğimiz, etkileyici bir fragman yayınlandı.

Mary Shelley’nin 1818 yılında, yani neredeyse 200 yıl önce kaleme aldığı ölümsüz eseri Frankenstein bugüne dek pek çok kez sinemaya uyarlandı. Ancak kitaba pek de sadık olmadıkları gibi hemen hemen hepsi de canavarın kendisine odaklanan yapımlardı bunlar.

Sizlere daha önce de duyurduğumuz bu yeni film ise bu kez doktorumuz Victor Frankenstein’ın (James McAvoy) bizzat kendisini konu alacak ve kambur yardımcısı Igor’un (Daniel Radcliffe) gözünden anlatılacak. Üstelik fragmandan anladığımız kadarıyla bunu oldukça çarpıcı bir şekilde yapmaya kararlı.

Film için yayınlanan son tanıtım videosunda McAvoy ile Radcliffe arasındaki şakalaşmalardan, sahne arkası görüntülerinden ve tanıtım çekimlerinden bazılarına şahit olduğumuz gibi Frankenstein ile Igor arasındaki ilişkiye de bakma fırsatı da yakalıyoruz. Klasik soğuk doktor-ezik kambur beklemiyor bizi. Aynı heyecanları paylaşan, daha insancıl, daha hevesli iki kişi var karşımızda. Ve beklemediğimiz kadar aksiyon sahnesi… Filmin konusu şöyle:

Radikal bilim adamı Victor Frankenstein (McAvoy) ve en az onun kadar parlak yardımcısı Igor Strausman (Radcliffe), çığır açan araştırmaları sayesinde insanoğlunu ölümsüzlüğe kavuşturmak gibi soylu bir hayali paylaşmaktadır. Ama Victor’ın deneyleri çok ileri gider ve takıntısı korkunç sonuçlara yol açar. Dostunu deliliğin eşiğinden çekip onu canavarımsı yaratığından kurtarabilecek tek kişi Igor’dur.

Kısacası ülkemizde gösterim tarihi 11 Aralık olarak belirlenen film bizlere beklediğimizden çok daha fazlasını sunacak gibi görünüyor. Siz ne dersiniz?