in ,

Batmobil’in Beyaz Perdedeki Evrimi

Batman’in tüm filmlerinde boy göstermiş Batmobile modellerine bütün özellikleri ve ilginç hikâyeleriyle tek bir videoda göz atın.

Batmobil Beyaz Perde Evrimi
- Reklam -

Söz konusu Gotham’ın kara şövalyesi Batman olduğunda aklımıza ilk gelen şeylerden biri de olmazsa olmaz yoldaşı Batmobil’dir. Bugüne dek çizgi-romanlarda, video oyunlarında, çizgi filmlerde ve televizyon dizilerinde pek çok kez görmüşüzdür kendisini.

Batman’in sinema uyarlamalarındaysa hemen hemen her filmde farklı bir dizaynla, farklı özelliklere ve görünüme sahip olarak çıktı karşımıza. Şimdiyse, Batman v Superman: Dawn of Justice’te yine farklı özelliklerle, yine farklı bir dizaynla motorlarını gürletecek kendisi.

Variant Comics sitesinin Warner Bros. stüdyolarına düzenlediği bir gezi sayesinde filmlerde şimdiye dek kullanılan tüm Batmobilleri bir arada görme fırsatı yakalıyoruz. Tim Burton’ın 1989 yapımı Batmobil’inden tutun da Christopher Nolan’ın Tumbler tankına kadar her model bu sergide tüm ihtişamıyla boy gösteriyor.

- Reklam -

Sergi yetkilisi bir yandan bize araçların özelliklerinden bahsederken diğer yandan da filmler hakkında ilginç bilgiler veriyor. Son olarak söz Batman v Superman: Dawn Of Justice’teki son Batmobil’e geliyor elbette. Evet, o da orada.

İnsanın gözü ister istemez Adam West’in sürdüğü 1966 model Batmobil’i de arıyor tabii, ama o hem bir dizi film olduğu hem de hakları Warner Bros.’a ait olmadığı için kardeşlerinin yanında yer alamıyor ne yazık ki.

- Reklam -

Yine de ortaya izlemesi gayet keyifli, eğlenceli bir sohbet çıkmış doğrusu. Ek olarak daha önce hiç duymadığımız şeyler de öğreniyoruz. Mesela Robin’in motosikletinin Honda tarafından üretildiği, ilk Batman’in Batmobil’e sığabilmesi için kulaklarının kısaltıldığı, Batman Forever’daki aracın ışık tutulan bir yarasanın kemiklerinin gözükmesi gerçeğine bir gönderme olduğu gibi gibi…

Umarım sizler de benim kadar keyif alırsınız. İyi seyirler…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    1966 ve 1989 favorim. Sanırım karşıma çıkan ilk batmobiller olduklarından. Ama Batman Animated Series’teki batmobili de o gruba dahil ederim. O seride, batmobilin ortaya çıkış öyküsünü anlatan özel bir bölüm bile vardı.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ben de 1966 ve 1989 model olanları seviyorum. Son zamanlarda arabadan çok tanka benzemeye başladı. Son modellerle aram pek iyi değil o yüzden :slight_smile:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bazılarımız için zarif ve sürprizlerle dolu olanı makbül :smiley: Tanklaşınca, kim bilir daha neleri vardır, kuşkusuyla sürpriz faktörünün gazı kaçıyor :thinking: :smile:

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Benim favorilerim son iki batmobil(fotoğraftaki son model ve BvsS deki). 1989 model de favorimdi aslında ama o çocukluğumuza denk geldiği ve o zamanlar bana uzay gemisi gibi muhteşem bir şey gibi geldiği için onu ayrı tutuyorum. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cesur yeni dünya

Cesur Yeni Dünya Aramızda

Alan Moore

Alan Moore’dan Genç Yazarlara Tavsiye: “Kendi Kitabınızı Kendiniz Yayınlayın”