Orman Kitabı (The Jungle Book) Filminden Yeni Fragman!

jungle-book-ust

Güncelleme: Disney’in merakla beklenen Orman Kitabı filmi için yepyeni bir fragman yayınlandı.

Yönetmenliğini Jon Favreau’nun (Iron Man) üstlendiği, seslendirme kadrosunda Idris Elba, Bill Murray, Lupita Nyong’o, ve Scarlett Johansson gibi isimlerin bulunduğu Orman Kitabı (The Jungle Book) filmi için geçtiğimiz gün düzenlenen Super Bowl esnasında yeni bir fragman yayınlandı.

Fragmanda Mowgli’nin yanı sıra panter Bagheera, ayı Baloo, yılan Kaa ve cani kaplan Shere Khan’ı daha yakından görebiliyoruz. Ayrıca artık bir vizyon tarihine de sahibiz: 15 Nisan 2016

Orijinal Haber (16.09.2015)Orman Kitabı (The Jungle Book) Fragmanı Yayınlandı ve Yönetmen Kafalarda Oluşan Tüm Soruları Cevapladı!

Mowgli, yeni bir nesli daha etkisi altına almaya geliyor. Jon Favreau ise ilk fragmanın ardından kafalarda oluşan soruları cevaplıyor.

Orman Kitabı’nın (The Jungle Book) ilk fragmanını gördünüz mü? Hani Scarlett Johansson’un Mowgli’nin dostlarından yılan Kaa, Bill Murray’nin eğlenceli ayı Baloo, Ben Kingsley’nin belki de ekibin en aklı başında üyesi jaguar Bagheera’yı seslendirdiği fragman. Dahası, İdris Elba’nın da Mowgli’yi yemek için bebekliğinden beri fırsat kollayan kaplan Shere Khan’ı seslendirdiği o malum fragman.

Cevabınız hayırsa vakit kaybetmeden sizi aşağıdaki videoya alalım! Evetse, fark ettiğiniz üzere filmin neredeyse her yerinde CGI teknolojisine şahit olmuşsunuzdur. Dahası, fragmanda karanlık tonlar hakim ve bu da akıllara “karanlık bir masal uyarlaması mı?” sorusunu getiriyor.

Yönetmen Jon Favreau (Iron Man), fragman sonrası hayranların akıllarında oluşan birçok soruyu Twitter hesabı üzerinden yanıtladı ve bizlerin de merak ettiği bazı noktalara parmak bastı.

Öncelikle fragmanda görülen mekanların gerçek mi, yoksa CGI mı olduğuyla başlayalım:

Some guy called Paul
Mekanların kaçı gerçek gerçek ve kaçı CGI? Oldukça otantik görünüyorlar.

Jon Favreau
Hiçbiri gerçek değil. Hepsi CGI. Bütün film LA kent merkezinde çekildi.

Filmin fazlaca karanlık olduğunu düşünenlerdenseniz, yalnız değilsiniz. Ama yönetmenin ona da vereceği bir cevap var.

Noda
Film için baştan başa karanlık tonlar hakim diyebilir misiniz?

Jon Favreau
Hayır. Daha çok görsel geldiğinde göreceksiniz ki, bu ton orijinal animasyon versiyonuyla modern aksiyon/maceranın bir karışımı.

Peki Disney’in Orman Kitabı’ndan alışık olduğumuz gibi şarkılar bu filmde yer alacak mı? Dahası, Bill Murray Baloo’nun o meşhur şarkısını söyleyecek mi? Bakalım yönetmenimiz ne demiş:

Alessio pasquali
Jon, orijinal Orman Kitabı şarkılarından kaçı bu filmde olacak ve dahası Bill Murray, Bare Necessities’i [burada yazar bir harf hatası yapmış, biz doğrusunu yazıyoruz] söyleyecek mi?

Jon Favreau
67’deki filmle büyümüş kişileri memnun edecek kadar müzik eklemek istedik, ama onu bir müzikale dönüştürmeden ya da aksiyonun dokusuna zarar vermeden.

Evet, yönetmenin verdiği cevaplar arasında en öne çıkanlar bunlar oldu. Peki siz ne dersiniz? Mowgli’nin bu bol CGI’lı versiyonu, ünlü oyuncuların sesleriyle hayat verdiği çocukluk dostlarımız (ve düşmanlarımız) beyaz perdede başarıyı yakalayabilecek mi?