Battlestar Galactica Sinemaya Uyarlanıyor!

battlestar galactica s4 1

Kült bilimkurgu dizisi Battlestar Galactica, Michael De Luca ve Scott Stuber ikilisi tarafından tekrar sinema salonlarına taşınıyor!

Battlestar Galactica’yı en son 2012 yılında Blood & Chrome adlı mini seri ile gördük. Bu miniseri Ron D. Moore’un yeniden çektiği ve 2004-2008 arası yayınlanan serinin öncesini anlatıyordu. Bu mini seri o kadar minik olmuştu ki fanları pek doyuramamıştı. O zamandan beri bir çok kişi Battlestar Galactica adının geleceği ile ilgili bir haber duymak için yanıp tutuşuyordu.

Serinin sinemaya uyarlanacağı haberini duyanlar bir deja vu yaşadıklarını düşünebilirler. Hayır yanlış hatırlamıyorsunuz, bir ara yeni bir film yapılması tekrar gündeme gelmişti. Hatta filmi çoğumuzun X-Men ile yakından tanıdığı Bryan Singer yönetecekti. Ancak kendisi X-Men serisine fazla gömülünce Galactica arada kaynadı gitti. Gecikti bile diyemiyoruz zira X-Men’in ardından Galactica hariç bir çok farklı yapım için imza attı. Ve son olarak senaryoyu yazan kişinin Jack Paglen olacağına dair alınan haberden başka bir şey duyulmadı. Bryan Singer bu iş ile ilgili tek bir kelime bile söylemedi.

Ancak umudunuzu yitirmeyin! The Hollywood Reporter’da geçilen habere göre Michael De Luca, Universal Studios için bir Battlestar Galactica filmi çekmek için imza attı! Bluegrass Films’den Scott Stuber ve Dylan Clark da bu işin içindeler. Beklenti bu filmin, sonralarda gelecek daha büyük filmler için bir giriş niteliği taşıyacak olmasında. Bu haberi almak bir çok hayran için oldukça heyecan verici olsa da haberlerde şu an için tahmini bir tarih bile verilmiyor. Şimdilik yazar koltuğunda kimse yok. Kimlerin geleceği ile bu filmin iyi mi yoksa kötü mü olacağı konusunda en büyük ipucunu verecek bizlere.

Battlestar Galactica, Star Wars filminin sektöre getirdiği ilgi ile 1978’de başlamış ve bir yıl sonra, 1979’da sonlanmıştı. 1980’de seriyi başarısız bir can verme girişimi olmuşsa da hayranları dışında bir kitleye ulaşamamıştı.

Hikaye Cylon adında, akıllı makineler tarafından kökleri neredeyse kurutulan insanoğlunun kadim ve de mit olduğu düşünülen insan kolonisi Dünya’yı arayışlarını konu alıyor. 2004’den 2008’e kadar yayınlanmış olan eski serinin yeniden çekimi ise gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgulardan biri olarak anılıyor. Moore’un Galactica’sı teoloji, ahlak ve felsefe konusunda derin düşünceler oluşturmuş ve tartışmalar yaratmıştı.

Yapımcılar bu seriden sonra Caprica ve Blood & Chrome adında iki minik spin-off girişiminde bulunmuşlardı. Hayranların artık bekleyebileceği bir de film var!