in ,

Ünlü Bilimkurgu Dergisi IF Magazine’in Tüm Sayılarını Ücretsiz Okuyun

Bir zamanların en meşhur bilimkurgu dergilerinden biri olarak kabul edilen IF Magazine’in tüm sayıları internet üzerinden ücretsiz olarak erişime açıldı.

if magazine
- Reklam -

İlk olarak 1952 yılında Amerika’da yayın hayatına başlayan IF Magazine, tam 64 yıl boyunca kesintisiz olarak yayınlanan ve pek çok ödüllü hikâye ilk kez yayınlayan bir dergidir. İlk başlarda çok fazla başarı elde edemese de daha sonraları ünlü bilimkurgu yazarı Frederik Pohl’un editörlüğü altında üç yıl üst üste (1966-1968) Hugo Ödülü’nü kucaklamayı başarmıştır.

Ay Zalim Bir Sevgilidir (Robert Heinlein), I Have No Mouth and I Must Scream (Harlan Ellison) gibi öyküler ilk kez bu dergilerde yayınlanmıştır. Larry Niven’ın (Halka Dünya) yazarlığa ilk kez adım atmasını sağlamasının yanı sıra John Brunner, Roger Zelazny, Joe Haldeman, Poul Anderson ve James E. Gunn gibi yazarlara da ev sahipliği yapmıştır.

IF Magazine daha sonra, 1974 yılında kardeş dergisi Galaxy Science Fiction’la birleştirilip 175’nci sayısıyla yayın hayatına son verdi. Geride ise muazzam bir arşiv bıraktı. İşte o sayıların tamamı artık Internet Archive sitesi üzerinden ücretsiz olarak okunabiliyor. Üstelik sadece internet tarayıcınıza mahkûm değiliz; dilerseniz PDF, Kindle ya da Epub formatlarıyla indirme şanımız da var!

- Reklam -

İngilizcelerine güvenen meraklılarına coşkuyla duyurulur!

- Reklam -

Ulaşmak için tıklayın.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Tarihin İlk Fantazi ve Korku Dergisi: Der Orchideengarten

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vurucu Giriş Cümleleri

Vurucu Giriş Cümleleri

Cixin Liu ile Röportaj

Cixin Liu ile Röportaj