[n]Beyin Bilimkurgu Öykü Yarışması Başladı

nbeyin bilimkurgu yarisma

Geleceği hayal etmeyen, onu inşa edemez,” mottosuyla yola çıkan [n]Beyin platformu bilimkurgu öykü yarışması düzenliyor.

Bilim projesi olarak başlayan ve harika işler çıkaran [n]Beyin dergisi, zihinlerinizdeki “beynin geleceğini” merak ediyor ve bu yüzden yüzden hepinizi 1. [n]Beyin Bilimkurgu Öykü Yarışması’na katılmaya davet ediyor.

Hayal edebilmek, en büyük gücümüz. Ve bu şekliyle bildiğimiz kadarıyla, bizim türümüze özgü bir güç bu. [n]Beyin olarak, yaratıcı zihinlerin beyin, algı, rüyalar, biyoteknoloji, zihin işlevleri gibi konularda gelecekte neler olacağına dair nice hayaller kurduğunu biliyoruz. Hem bu hayalleri herkese erişebilecek güzel eserlere dönüştürebilmek hem de yarının dünyasının şekillenmesinde ufak da olsa bir katkımız olsun diyerek, ekip olarak vazgeçemediğimiz “bilimkurgu” konusunu [n]Beyin çerçevesinde bir daha ele alalım istedik. Zira biliyoruz ki geleceği hayal edemeyenler, onu inşa edemeyecekler.

Yarışma temaları: Beyin, zihin, sinirbilimleri, olağanüstü zihin durumları, zihin gücü, rüyalar, nöroteknoloji, psikoloji, psikiyatri, beyin evrimi, zihinsel rahatsızlıklar, algı ve gerçeklik, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve ilişkili konular.

Murat Menteş, Altay Öktem, Gündüz Öğüt, Barış Müstecaplıoğlu ve Kadir Aydemir‘den oluşan jüri ekibince değerlendirecek öyküler için son katılım tarihi 1 Haziran 2016. Sonuçlar ise 15 Temmuz 2016‘da açıklanacak.

Katılım koşulları, ödüller ve tüm detaylar için sizleri buraya davet ediyor ve hepinize başarılar diliyoruz!