in ,

“Maske” Aslında Çok Daha Kanlı ve Şiddetli Bir Karaktermiş!

Jim Carrey’nin oynadığı Maske karakteri, filme ilham kaynağı olan çizgi romanında çok daha kanlı ve şiddetli bir karaktermiş.

maske
- Reklam -
- Reklam -

1994 yılında Charles Russel tarafından çekilen ve başrolünü Jim Carrey’nin oynadığı Maske (The Mask) filmini bilmeyen yoktur. Hatta 20 yaşın üzerindeki pek çok kişi, çocukken çizgi filmlerini de büyük bir keyifle seyretmiştir mutlaka. (Buradan sonrası, filmi hâlâ seyretmemiş olanlar için spoiler içerebilir)

Ezik ve şamar oğlanı karakterimiz Stanley Ipkiss (Jim Carrey), saçma sapan bir tesadüf eseri eline geçen gizemli maskeyi gereksiz bir merakla suratına götürünce işler değişir. Artık eziklik gider ve yerine hareketli, durdurulamaz, yeşil kafalı ve “çizgi roman fiziklerine” tabi olan bir çılgın gelir. Filmin çıkartılmış sahnelerinde, maskenin İskandinav tanrısı Loki’ye ait olduğu söylenmektedir.

Film, birkaç kansız çatışma, birkaç çılgın dans sahnesi ve bol çizgi film fiziğiyle son derece eğlenceli bir şekilde geçer gider. Ancak Youtube yayıncısı Doug Walker’ın hazırladığı bir videoya göre, filme ilham kaynağı olan çizgi roman filmden epey farklı.

- Reklam -

1991 yılında Dark Horse Comics tarafından yayımlanan çizgi romanda, Ipkiss maskeyi kız arkadaşına hediye olarak alıyor ve komiklik olarak suratına takıyor. Buraya kadarki farklar önemsiz olsa da, olay Ipkiss’in aynı koca yeşil kafalı karaktere dönüşmesinden sonra bambaşka bir hal alıyor.

the mask çizgi roman

- Reklam -

Maske, kız arkadaşı tarafından vurularak öldürülene kadar katliamlar yapıyor, bundan sonra da maske farklı farklı insanlara geçiyor ve aynı “geleneği” onlar devam ettiriyor. Yani bizim bilip hatırladıkça hâlâ tebessüm ettiren Maske’yle hiçbir ilgisi kalmıyor.

Walker, bu durumu 1960’larda çekilen ve Adam West’in oynadığı Batman dizisine benzetiyor ve “Aynı karakterleri ve fikirleri bambaşka şekilde yorumlayan kendine has yapımlar” olarak gördüğünü belirtiyor. Söz konusu karşılaştırma videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

video ikna ulusu

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “İkna Ulusu”

game of thrones ana karakteri kim

Game of Thrones Evreninin Ana Karakteri Kim? İstatistikçiler Cevaplıyor