Power Rangers’ın Yeni Kostümleri Görücüye Çıktı

mighty-morphin-power-rangers

Çocukluğumuzda Pokémon gibi yasaklanmasıyla bizi üzen Power Rangers’ın 2017 yılında gösterime girecek filmdeki kostümleri görücüye çıktı.

Biraz meraklı olanların bileceği gibi Power Rangers’ın pek çok farklı dizisi olsa da, çocukluğumuzda televizyonda yayınlanan Mighty Morphin Power Rangers’ı esas alan ve 2017 yılında gösterime girecek filmin kostümleri açıklandı.

Kırmızı Ranger Jason rolünde Dacre Montgomery; Pembe Ranger Kimberly rolünde Naomi Scott, Mavi Ranger Billy rolünde RJ Cyler; Siyah Ranger Zack rolünde Ludi Lin ve Sarı Ranger Trini rolünde Becky Gomez’i seyredeceğimiz filmdeki kostümler, televizyon dizisindeki birazcık komik görünümlü taytların aksine daha göz alıcı.

power-rangers-2017

G.I. Joe: Retaliation ve Fury gibi filmlerde de görev almış olan tasarımcı Andrew Menzies, yeni kostümlerin tasarlanma sürecini şu şekilde anlatıyor:

Bir süper kahramana yeni kostüm tasarlamak, yapılması zor bir iş. Bu kostümler insan yapımı değil, kahramanların üzerinde gelişen uzaylı kostümler. Herkesi memnun edemezsiniz, ama biz daha yetişkin kitlelere hitap edecek ve yeni hayranlar kazanmayı sağlayacak kostümler yapmak istedik.

Entertainment Weekly’ye açıklama yapan yönetmen Deaen Israelite ise kostümlerin çarşamba pazarından fırlamış taytlar gibi olmayıp zırh şeklinde olmasını buna bağlayarak, “Film olgunlaşan gençlerle ve başkalaşımla (metamorfoz) ile ilgili. Kostümlerin onların enerjisi ve ruhuyla şekillendiğini hissettirmemiz gerekir,” şeklinde konuştu.

Kostümler hatırladığımızdan daha gösterişli ve parlak görünüyor olsa da, tıpkı televizyon dizisinde olduğu gibi genel estetik ve kasklardaki her Ranger’ın dinazorunu ya da tarih öncesi hayvanını yansıtan çizgiler korunmuş.

power-rangers-rita

Geçtiğimiz günlerde de Elizabeth Banks tarafından canlandırılacak Rita Repulsa’nın kostümü sızmış ve serinin hayranları tarafından heyecanla karşılanmıştı. Bir reddit kullanıcısı ise, mevcut kostümlerin rengini yeşile çevirerek Rita’nın kostümüyle olan benzerliğine dikkat çekerek, dizide baş kötü olarak seyrettiğimiz karakterin de eski bir Power Ranger olduğu yönündeki teoriye destek oldu.

Power Rangers, 24 Mart 2017 tarihinde vizyona girecek.