Tevfik Uyar’ın “Tek Kişilik Firar” Adlı Öykü Derlemesi Raflarda!

tek kisilik firar ust

Bilimkurgu öyküleri ve bilimsel makaleleriyle tanıdığımız yazar Tevfik Uyar‘ın “Tek Kişilik Firar” adlı öykü derlemesi raflardaki yerini aldı.

Son olarak 5 yıl önce kurgu türünde basılı eseri yayımlanan Tevfik Uyar, bu derlemede bizlere yeni dünyalar vadediyor! Üstelik bu maceralar arasında ödüllü öyküler de bulunuyor. Fakat kendisi bu kurguları sadece “bilimkurgu öyküsü” olarak değil bakın nasıl tanımlıyor:

Tek Kişilik Firar’daki öyküler bilimkurgu olsa da, çoğu aslında karakter öyküleri. Bazısının ardında yaptığım bilimsel okumalar var. Bazısında mizah, bazısında kara mizah baskın. Johnny’ler, Richard’lardan çok, Hasan’ların, Fikret’lerin öyküsü.

Hep birlikte tanıtım yazısına da göz atalım:

tek kisilik firar“Bazılarımızın düşündüğü ve savunduğu gibi, insanlardan miras kalmış birtakım eylemleri yürütebilmemiz için kullandığımız modülleri birer birer çıkarmak bizi daha da özgürleştirmez. Aksine, içimizdeki insanı daha da fazla keşfetmek özgürleştirir. En azından varolmaya duyduğumuz tutku ve ihtiyaç bile bunun böyle olduğunu anlatmaya yeter. Yoksa Âdem de ölüp gitmişken, bu gezegende mekanik bir insan ordusunun var olmasının anlamı nedir? Hepimiz yarın güç modüllerimizi sökelim ve yaşayarak daha fazla enerji tüketmeyelim. Sahi, birisi niçin bunu yapmaya hâlâ devam ettiğimizi söyleyebilir mi?”

Tevfik Uyar, ödüllü bilimkurgu öykülerini topladığı bu derlemede bizi uzayın derinlerine, terk edilmiş dünyalara, zaman fikrinin çıkardığı yolculuklara davet ediyor. Her öyküsünde insana dair bir parçayı mizahla harmanlayarak, gündelik dilin rahatlığı ve akıcılığıyla anlatıyor.

Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle çıkan kitap gerek online satış sitelerinden gerekse kitapçılardan temin edilebiliyor.

Arkadaşımız Tevfik Uyar‘ı bu yeni öykü derlemesi için bir kez daha tebrik ediyor, sizlere de keyifli okumalar diliyoruz!