John Scalzi’den Yeni Kitap: “The Collapsing Empire”

collapsing-empire-ust

Yaşlı Adamın Savaşı serisinin yazarı John Scalzi, yepyeni bir evrende geçen yeni bilimkurgu romanını tanıttı.

Yalın, kolay anlaşılır ve esprili üslubuyla son yılların sevilen bilimkurgu yazarları arasına girmeyi başaran, Hugo Ödüllü yazar John Scalzi daha önce kaleme almadığı bir evrende geçen yeni bilimkurgu kitabı The Collapsing Empire’ı (Çöken İmparatorluk) tanıttı.

Işık hızıyla yolculuğun mümkün olmadığı, galaksinin fizik kurallarına göre işlediği bir evrende geçen romanda insanoğlu collapsing-empireAkıntı (The Flow) adında bir şey keşfeder. Bu buluş sayesinde farklı gezegenlere, farklı yıldızlara anında transfer yapabilmek mümkündür. Böylece insanlar dünyayı geride bırakıp Dayanışma (Interdependency) adlı yeni bir imparatorluk kurarlar. Bu yeni düzende her gezegen varlığını sürdürebilmek için bir diğerin bağımlıdır.

Derken günün birinde beklenmedik bir şey olur ve Akıntı’nın aslında sabit değil, tıpkı bir nehir gibi değişken bir şey olduğu ortaya çıkar. Akıntı yön değiştirerek gezegenlerin birbirleriyle olan iletişimini kesmeye ve İmparatorluk’un çöküşüne neden olmaya başlar. Bunun üzerine İmparatoriçe yanına bir bilim adamı ile bir kaptan alarak zamana karşı bir yarışa girişirler.

The Collapsing Empire aynı zamanda Scalzi’nin Tor’la yaptığı 13 kitaplık büyük anlaşmanın ilk meyvesi. Yazar, kişisel blog sayfasından yaptığı açıklamayla bunun yeni bir seri olup olmayacağını bilmediğini, ama zaten her kitabını daima tek bir eser olarak yazdığını belirtmiş. Kitabın kapağı ise Halo serisinin ünlü çizeri Sparth’a ait.

The Collapsing Empire, yurtdışında 2017 yılı içerisinde okurlarıyla buluşacak. Darısı Scalzi’nin önceki kitaplarıyla birlikte bizim başımıza.