Harlan Coben’den Yeni Bir Myron Bolitar Macerası: Yüksek Gerilim

harlan_coben

Ünlü gerilim yazarı Harlan Coben’in spor menajeri Myron Bolitar’ın başından geçenleri anlatan serisi onuncu kitapla devam ediyor.

2011 yılında Live Wire adıyla yayınlanan Harlan Coben romanı, yazarın diğer eserlerinde olduğu gibi yine Martı Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı. Kitap, sakatlandıktan sonra basketbolu bırakıp en yakın arkadaşıyla bir spor ajansı açan Myron Bolitar’ın yine bir müşterisine yardım etmek için kendisini gizemli olayların ortasında bulmasını konu alıyor. Serinin daha önceki dokuz kitabı da Martı Yayınları tarafından bizimle buluşturulmuştu, bu kitapla beraber İngilizce baskıyı yakalamış olduk.

Eserle ilgili ayrıntılı bilgi tanıtım bülteninde şöyle verilmiş:

En iyi polisiye roman yazarlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtlayan Harlan Coben, Yüksek Gerilim’de okuru can alıcı bir soruyla yüzleştiryuksek_gerilimiyor:

Acı bir gerçek, en zararsız yalandan daha mı iyidir?

Eski tenis yıldızı olan Suzze, Myron’ın ofisine geldiğinde sekiz aylık hamiledir. Facebook sayfasında bebeğinin başkasından olduğuna dair yapılan yorum üzerine rock yıldızı olan eşi Lex ortadan kaybolunca, Suzze onu bulması için Myron’dan yardım ister.

Myron, Lex’i bulduğu gece kulübünde uzun zamandır görmediği biriyle karşılaşır. Bu kişi, yıllar önce kardeşini kendisinden ve ailesinden uzaklaştıran Kitty’den başkası değildir. Kadının peşinden gidip kardeşine ulaşmaya çalışırken, Suzze’nin ani ölümüyle kendini beklenmedik olaylar zincirinin içinde bulur. Şimdi Myron’ın pek çok yalan ve sarsıcı bir gerçekle yüzleşmesinin tam vaktidir.

“O bir üstat, polisiye yazarların en iyisi.”
-Luanne Rice-

“Tırnak yedirten bir kurgu, muhteşem karakterler… Harlan Coben’den kalp atışınızı hızlandıracak bir roman daha.”
-Associated Press-

“Polisiye romanında olması gereken her şey bu kitapta mevcut. Şapka çıkartan bir hikâye.”
-The Providence Journal

Çevirmenliğini Derya Ergin’in yaptığı, 448 sayfalık Yüksek Gerilim’i kitapçılardan ve internet sitelerinden temin edebilirsiniz.

Ayrıca yeni Myron Bolitar romanı Home’un (Yuva) da önümüzdeki sonbaharda yayınlanmasının beklendiğini belirtelim.