Söylenti: Beyaz Kaplan, Yeni Örümcek Adam Filminde

white-tiger-in-spider-man-homecoming

Tom Holland’ın başrolünde oynayacağı Spider-Man: Homecoming filminde Beyaz Kaplan’ı görme ihtimalimiz var.

Hatırlayacağınız üzere Michael Keaton’un Örümcek Adam’ın önemli düşmanlarından Vulture rolünde karşımıza çıkabileceğini daha önceden söylemiştik. Gelen son haberlere bakılırsa Örümcek Adam bu sefer düşmanlarına karşı yalnız da olmayacak, çünkü kadroya yeni katılan Laura Harrier, White Tiger’ı (Beyaz Kaplan) canlandırabilir.

Beyaz Kaplan, çizgi roman dünyasında oldukça bilindik bir yüz aslında. Özellikle Bilka Yayınları zamanında yayınlanan Örümcek Adam çizgi romanlarını okuyanlar aynı isme ve benzer bir kostüme sahip olan erkek Beyaz Kaplan’ı, ya da gerçek adıyla Hector Ayala’yı hatırlayacaktır mutlaka.

Filmde yer alması beklenen karakterse ilk olarak 2011’de Avengers Academy’nin 20. sayısında ortaya çıkan Ava Ayala. Ağabeyi Hector’un ölümüyle kendisine geçen aile yadigarı Beyaz Kaplan Tılsımı’nı takan Ava, bir kedinin çevikliğine ve reflekslerine sahip. Elektrikli pençelerini de bir silah olarak kullanan Ava, Beyaz Kaplan kostümünü giyen beşinci kişi olarak tanıtılmıştı.

Ultimate Spider-Man çizgi dizisini izleyenler de kendisini hatırlayacaktır.

White_Tiger_-_Ultimate_Spiderman

Laura Harrior’un filmde önemli bir rolü olduğu söylense de bu rolün ne olduğu konusunda henüz yapılmış bir açıklama yok. Hem çizgi romanlarda hem de Ultimate Spider-Man’de Örümcek Adam’la sırt sırta verdiğini gördüğümüz Beyaz Kaplan’ı beyazperdede görmek güzel olacaktır. Böylece kadın süper kahramanların eksikliğiyle eleştirilen Marvel Sinematik Evreni’ne de biraz daha denge gelmiş olur.

Ayrıca Robert Downey Jr.’ın Tony Stark olarak yer alacağı filme diğer Marvel kahramanlarının da ilgisi büyük. Bir grup hayran, Daredevil dizisinde Wilson Fisk (namıdiğer Kingpin) rolünü başarıyla canlandıran Vincent D’Onofrio’nun Homecoming’te de yer alması için bir kampanya başlatmıştı. D’Onofrio da buna Twitter’dan destek verdi:

Chris Evans da kendisiyle yapılan bir röportajdan öğrendiğimize göre yeni Örümcek Adam filminde Kaptan Amerika’yı görmenin eğlenceli olacağını düşünüyor.

7 Temmuz 2017’de vizyona girmesi beklenen filmin yönetmenliğini John Watts üstlenirken senaryoyu John Francis Daley ile Jonathan Goldstein yazdı. Filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland ve Robert Downey Jr.’ın yanı sıra Marisa Tomei, Zendaya, Tony Revolori, Michael Keaton ve Laura Harrier var.